ΙΝΔΙΑ

Λιώνει στους 52,9 βαθμούς Κελσίου

Ρεκόρ ζέστης για τον Μάιο και στη Φινλανδία

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2024 8:31

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ
Στο Νέο Δελχί καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος για φέτος λόγω της ζέστης, την ώρα που η θερμοκρασία έχει φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ στην πρωτεύουσα της Ινδίας, μετέδωσαν χθες τοπικά μέσα ενημέρωσης. Περιοχές της βορειοδυτικής και κεντρικής Ινδίας είναι αντιμέτωπες με συνθήκες καύσωνα και ακραίου καύσωνα εδώ και εβδομάδες.

Η θερμοκρασία στο Νέο Δελχί κατέγραψε νέο ρεκόρ την Τετάρτη και έφτασε τους 52,9 βαθμούς Κελσίου στη συνοικία Μουνγκεσπούρ. Ωστόσο ενδέχεται να υπάρξει αναθεώρηση της θερμοκρασίας αυτής, καθώς το θερμόμετρο σε άλλες περιοχές της πόλης έδειχνε από 45,2 ως 49,1 βαθμούς Κελσίου. Εξάλλου ένας 40χρονος εργάτης πέθανε λόγω θερμοπληξίας προχθές, ανέφερε η εφημερίδα The Indian Express. Ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Νέου Δελχί ζήτησε από την κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι λαμβάνονται μέτρα για την προστασία των εργατών, με την παροχή νερού και περιοχών με σκίαση στα εργοτάξια, αλλά και άδειας μετ’ αποδοχών από το μεσημέρι ως τις 3 το απόγευμα. Χθες το πρωί η θερμοκρασία στο Νέο Δελχί έφτασε τους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία ήταν 37,8 βαθμοί, σύμφωνα με την ινδική μετεωρολογική υπηρεσία, η οποία προβλέπει ότι από σήμερα θα αρχίσει να υποχωρεί το κύμα καύσωνα.
ΡΕΚΟΡ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Η Φινλανδία σημείωσε νέο ρεκόρ ζέστης τον Μάιο, καταγράφοντας 15 «ασυνήθιστες» ημέρες, όπου οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν το επίσημο όριο του καύσωνα στη χώρα, έγινε γνωστό από το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο.
Για 15 ημέρες, οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 25 βαθμούς Κελσίου στη χώρα. Το προηγούμενο ρεκόρ στη Φινλανδία είχε σημειωθεί το 2018, όταν για 14 ημέρες τα θερμόμετρα έδειχναν πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου. «Είναι πολύ ασυνήθιστο που έχουμε ήδη τόσες πολλές θερμές ημέρες τον Μάιο» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μίκα Ραντάνεν, ερευνητής Κλιματολογίας στο Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Φινλανδίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι θερμοκρασίες αναμένεται να παραμείνουν άνω των 25 βαθμών Κελσίου έως το τέλος του μήνα, σήμερα, κάτι που θα ισοδυναμεί με ένα σύνολο 16 ημερών καύσωνα τον Μάιο.
Όπως εκτιμά ο Ραντάνεν, οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες, περίπου 10 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τον μέσο όρο για μήνα Μάιο, θα μπορούσαν να είναι μια ένδειξη ότι ένα ζεστό καλοκαίρι βρίσκεται καθ’ οδόν, αυξάνοντας τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών και ξηρασίας.                      

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass