Σύντομες ειδήσεις από τον κόσμο

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2024 7:20

Ε.Ε.
Επιβάλλει κυρώσεις σε 4 ρωσικά ΜΜΕ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Αξίες και τη Διαφάνεια Βέρα Γιούροβα ανακοίνωσε μέσω του «Χ» ότι οι πρεσβευτές των κρατών μελών στην ΕΕ (Coreper) συμφώνησαν την Τετάρτη, να επιβάλουν κυρώσεις «σε τέσσερα δίκτυα προπαγάνδας που συνδέονται με το Κρεμλίνο»: Voice of Europe, RIA Novosti, Izvestija και Rossiyskaya Gazeta.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Επιτροπής Γιούροβα, τα κράτη-μέλη αποφάσισαν επίσης να απαγορεύσουν τη ρωσική χρηματοδότηση μέσων ενημέρωσης της ΕΕ, ΜΚΟ και πολιτικών κομμάτων. Ευρωπαϊκή πηγή επιβεβαίωσε στο ΑΜΠΕ ότι οι κυρώσεις στα τέσσερα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν εγκριθεί από το Coreper και είναι μέρος του 14ου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, το οποίο συνολικά βρίσκεται ακόμα υπό επεξεργασία. Σχεδόν από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η ΕΕ η οποία στοχεύει στη ρωσική μηχανή προπαγάνδας και παραπληροφόρησης, έχει ήδη απαγορεύσει τη μετάδοση αρκετών ρωσικών μέσων ενημέρωσης στις χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του Russia Today.

 

 

ΤΟΥΡΚΙΑ
Βαριές ποινές σε Ντεμιρτάς και Κούρδους

ΑΓΚΥΡΑ

Βαριές ποινές κάθειρξης επέβαλε δικαστήριο της ‘Αγκυρας σε Κούρδους πολιτικούς στη δίκη που αφορούσε την εξέγερση Κούρδων της Τουρκίας το 2014, με αφορμή την κουρδική αντίσταση κατά της εισβολής των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι της βόρειας Συρίας, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Μεταξύ των καταδικασθέντων είναι ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), της Φιγκέν Γιουκσέκνταγ, συμπρόεδρος επίσης του HDP, της Γκιουλτάν Κισανάκ, συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) και του Αχμέτ Τουρκ, νυν δημάρχου και συμπροέδρου στο παρελθόν του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP). Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 28 ετών και 6 μηνών στον Ντεμιρτάς, 30 ετών και 3 μηνών στη Γιουκσέκνταγ, 12 ετών στην Κισανάκ και 10 ετών στον 82χρονο Τουρκ. Στην ίδια δίκη, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Σιντζάν της ‘Αγκυρας, δικάζονταν συνολικά 108 άτομα, κατηγορούμενα για συμμετοχή στην οργάνωση ΡΚΚ και υποκίνηση των βίαιων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που έλαβαν χώρα στις 6-8 Οκτωβρίου του 2014.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass