Κύμα ψύχους σαρώνει την Ευρώπη

Χιονιάς και «παγωμένο νερό» φέρνουν προβλήματα σε αεροδρόμια και τρένα

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2024 7:52

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Προβλήματα σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικές γραμμές προκαλούν οι χιονοπτώσεις και η σφοδρή κακοκαιρία σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, καθώς στη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, μέχρι τη Νορβηγία και τη Βρετανία εκδίδονται αυστηρές προειδοποιήσεις.

Ένα κύμα ψύχους σαρώνει τη Γηραιά Ήπειρο, κυρίως στο βόρειο τμήμα της. Ο παγετός στη Γερμανία και σε άλλα μέρη της Ευρώπης απείλησε με εκτεταμένες διαταραχές του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου και των αερομεταφορών, καθώς η ευρύτερη περιοχή προετοιμάζεται για χιονοπτώσεις και έντονη συσσώρευση πάγου.
Οι παγωμένες θερμοκρασίες κυριαρχούν στη βόρεια Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες. Το κρύο θα ενταθεί στη Γερμανία και σε τμήματα της Γαλλίας μέχρι το Σάββατο.
Εν τω μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο βίωσε την πιο κρύα νύχτα του χειμώνα μέχρι στιγμής, ανέφερε το Met Office σε ανάρτησή του στο X.
Πιο ήπιος καιρός προβλέπεται να επικρατήσει από την Κυριακή. Την επόμενη εβδομάδα, οι θερμοκρασίες στο Λονδίνο, το Παρίσι και τη Φρανκφούρτη αναμένεται να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα άνω των 10oC, πολύ πάνω από τα συνήθη για την εποχή επίπεδα, αναφέρει το Bloomberg. Μέχρι τότε, οι αρμόδιες Αρχές έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας.
Προς το παρόν, το ακραίο κρύο συνεχίζει να δημιουργεί εκτεταμένες προκλήσεις, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Σουηδίας εξέδωσε πορτοκαλί και κίτρινες προειδοποιήσεις για τον καιρό σε τμήματα της δυτικής και της ανατολικής ακτής, καθώς ένα «έντονο σύστημα χαμηλών πιέσεων» σαρώνει από τα δυτικά, φέρνοντας βαρύ χιονιά.
Στη Νορβηγία, το αεροδρόμιο Γκαρντερμόεν του Όσλο διέκοψε χθες την εναέρια κυκλοφορία λόγω της πυκνής χιονόπτωσης μέχρι τις 14:30 τοπική ώρα, ανέφερε στην ιστοσελίδα του.
Η κυκλοφορία των τρένων σε τμήματα της ανατολικής Νορβηγίας επίσης σταμάτησε χθες εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διαχειρίστρια εταιρεία Bane Nor.
Εκτεταμένες ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων και σιδηροδρομικών δρομολογίων αναμένονται και σήμερα, Πέμπτη, στη νότια και στην κεντρική Γερμανία, εξαιτίας σφοδρής χιονόπτωσης και της παγωμένης βροχής.
Στο μεταξύ, σοβαρά προβλήματα προέκυψαν στις πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια του Μονάχου και της Φρανκφούρτης, σύμφωνα με όσα δήλωσε η αεροπορική εταιρεία Lufthansa, ενώ και οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (DB) συνέστησαν στο επιβατικό κοινό να αναβάλει τις μετακινήσεις του.
Το βάρος του χιονιού και του πάγου έχουν οδηγήσει τη γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία στην έκδοση προειδοποίησης για επιφυλακή και ετοιμότητα μπροστά στον κίνδυνο ζημιών σε υποδομές και κτίρια, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass