Αρκτικό ψύχος σαρώνει τις ΗΠΑ

ΣΦΟΔΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΩΣ ΚΑΙ -38 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2024 7:50

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Εκατομμύρια Αμερικανοί ξύπνησαν χθες το πρωί αντιμέτωποι με το χιόνι, το χιονόνερο και τις πολικές θερμοκρασίες, καθώς ένα κύμα αρκτικού ψύχους σαρώνει μεγάλο μέρος των ΗΠΑ, τερματίζοντας μια «χιονο-ξηρασία» σχεδόν δύο ετών στην πόλη της Νέας Υόρκης και βάζοντας στον «πάγο» μεγάλο τμήμα των δυτικών πολιτειών.

Πολικές θερμοκρασίες ρεκόρ αναμένονταν χθες στα Βραχώδη Όρη, τις Μεγάλες Πεδιάδες και τα μεσοδυτικά, με την αίσθηση της θερμοκρασίας να υπολογίζεται το πρωί κάτω από τους -34 βαθμούς Κελσίου στην Πεδιάδα του Μισισίπι. Η χαμηλότερη θερμοκρασία στη χώρα χθες το πρωί ήταν -38 βαθμοί Κελσίου στη μικρή πόλη Μπριγκσντέιλ, στο Κολοράντο, με πληθυσμό 134 κατοίκους. Στο Γκρίλεϊ, σε απόσταση 48 χιλιομέτρων από το Μπριγκσντέιλ, η θερμοκρασία ήταν περίπου 13 βαθμούς υψηλότερη σε σύγκριση με τη γειτονική πόλη στα βόρεια, εντούτοις οι ντόπιοι παίρνουν τα μέτρα τους για να αντιμετωπίσουν το κρύο, φορώντας παραπάνω ρούχα και ανάβοντας στο φουλ τα καλοριφέρ. Στην πόλη της Νέας Υόρκης, η οποία δεν είχε δει χιόνι πάνω από 2,5 εκατοστά εδώ και σχεδόν 2 χρόνια, οι κάτοικοι ξύπνησαν για να αντικρίσουν ένα χειμωνιάτικο σκηνικό έξω από τα παράθυρά τους. Στο Σέντραλ Παρκ του Μανχάταν το ύψος του χιονιού έφθασε τα 3,5 εκατοστά έως χθες το πρωί, βάζοντας τέλος σε μια «χιονο-ξηρασία» 701 ημερών με ελάχιστο χιόνι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass