Νάρκωναν και βίαζαν παιδιά

*ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΑΝ *ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ «ΚΑΙΕΙ» ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2024 8:51

ΛΟΝΔΙΝΟ
Η αστυνομία και οι τοπικές αρχές δεν κατόρθωσαν να προστατεύσουν δεκάδες παιδιά, θύματα επί σειρά ετών εγκληματικού δικτύου εκμετάλλευσης ανηλίκων στη βόρεια Αγγλία, καταγγέλλει ανεξάρτητη έκθεση που δημοσιεύθηκε χθες. Η έκθεση -η οποία επικεντρώνεται στην περίοδο 2004-2013- εκθέτει με λεπτομέρειες πώς οι πρώτες αποκαλύψεις σχετικά με περιστατικά σεξουαλικής βίας κατά κοριτσιών στην πόλη του Ροσντέιλ «αγνοήθηκαν» τουλάχιστον μέχρι το 2017.

Μέχρι τότε, η αστυνομία του Μάντσεστερ και οι αρχές είχαν ειδοποιηθεί για τις ενέργειες «οργανωμένης εγκληματικής ομάδας» αποτελούμενης από άνδρες προερχόμενους κυρίως από τη νότια Ασία, η οποία διεξήγαγε επιθέσεις κατά κοριτσιών, κυρίως λευκών και προερχόμενων από φτωχές οικογένειες.
Αν και στη συνέχεια διενεργήθηκαν έρευνες και πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις, η αστυνομία του Μάντσεστερ και οι αρχές του Ροσντέιλ «απέτυχαν» επανειλημμένα να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για τον προσδιορισμό των διαστάσεων αυτών των εγκλημάτων, επισημαίνεται στην έκθεση.
Μέχρι σήμερα, η δικαιοσύνη έχει καταδικάσει 42 άνδρες για εγκλήματα σεξουαλικής βίας κατά 13 παιδιών, αλλά η έκθεση εντοπίζει 96 άνδρες που πιθανόν να εξακολουθούν να αποτελούν απειλή, διευκρινίζοντας ότι αυτοί δεν αντιστοιχούν παρά σε ένα μέρος των εμπλεκόμενων στην οργάνωση.
Στην έκθεση περιγράφονται οι περιπτώσεις κοριτσιών μόλις 12 ή 13 ετών, οι οποίες ναρκώνονταν και βιάζονταν από άνδρες που πλήρωναν γι’ αυτό, σε δωμάτια επάνω από καταστήματα take away.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass