ΔΝΤ: Η ΑΙ θα επηρεάσει το 40% των θέσεων εργασίας

ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2024 8:11

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Σχεδόν το 40% των θέσεων εργασίας παγκοσμίως θα μπορούσε να επηρεαστεί από την τεχνητή νοημοσύνη (AI), εντείνοντας τις ανισότητες, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα κάλεσε τις κυβερνήσεις να δημιουργήσουν άμεσα δίκτυα κοινωνικής προστασίας και να προσφέρουν προγράμματα επανεκπαίδευσης για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης.
«Η τεχνητή νοημοσύνη πιθανότατα θα επιδεινώσει τη συνολική ανισότητα. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να το αντιμετωπίσουν αυτό προληπτικά για να αποτρέψουν την περαιτέρω υποδαύλιση των κοινωνικών εντάσεων από την τεχνολογία», έγραψε η αξιωματούχος ενόψει του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας, όπου το θέμα της AI θα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα.
Σύμφωνα με την Γκεοργκίεβα, οι επιπτώσεις αναμένεται να γίνουν πιο αισθητές στις προηγμένες οικονομίες από ό,τι στις αναδυόμενες αγορές, εν μέρει επειδή οι εργαζόμενοι γραφείου θεωρείται ότι «κινδυνεύουν» περισσότερο από ό,τι οι χειρώνακτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass