Σύντομες ειδήσεις απ' όλον τον κόσμο

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2024 7:50

ΚΙΝΑ - ΤΑΪΒΑΝ: Προειδοποίηση Πεκίνου για την ανεξαρτησία της Ταϊβάν

ΠΕΚΙΝΟ

Οποιοδήποτε βήμα προς την ανεξαρτησία της Ταϊβάν θα «τιμωρηθεί αυστηρά», προειδοποίησε χθες ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας, αφού οι Ταϊβανοί ψηφοφόροι επέλεξαν για πρόεδρο τον υποψήφιο Λάι Τσινγκ-τε που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας. Οι ψηφοφόροι αυτού του αυτόνομου νησιού, που διεκδικείται από την Κίνα, αγνόησαν τις προειδοποιήσεις του Πεκίνου και έδωσαν μια ευρεία νίκη σ’ αυτό τον υποψήφιο, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί επικίνδυνος αυτονομιστής από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Το Πεκίνο, το οποίο δεν έχει αποκηρύξει τη χρήση βίας για να επαναφέρει στην κυριαρχία του την Ταϊβάν, αντέδρασε στη νίκη του Λάι Τσινγκ-τε υποστηρίζοντας πως αυτή δεν θα αλλάξει τίποτε «στην αναπόφευκτη τάση προς την επανένωση με την Κίνα». «Αν οποιοσδήποτε στο νησί της Ταϊβάν έχει την πρόθεση να προχωρήσει προς την ανεξαρτησία, (...) θα επιχειρήσουν να διαιρέσουν το κινεζικό έδαφος και θα τιμωρηθούν ασφαλώς αυστηρά από την Ιστορία και τον νόμο», δήλωσε ο Ουάνγκ Γι στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

 

***

ΙΣΡΑΗΛ - ΛΙΒΑΝΟΣ: Νεκρός από αντιαρματικό πύραυλο

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Ένας άνδρας σκοτώθηκε και μια γυναίκα τραυματίσθηκε σοβαρά από αντιαρματικό πύραυλο που έπληξε χθες το βόρειο Ισραήλ κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, ανακοινώθηκε από την ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως πύραυλος έπληξε μια κατοικία προκαλώντας θύματα και ότι πλήττουν στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν πυρά από τις 7 Οκτωβρίου που η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ από τη Γάζα. Χθες το Ισραήλ ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του σκότωσαν τέσσερις μαχητές που είχαν διεισδύσει από τον Λίβανο.
Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε πως ήταν οπλισμένοι με τουφέκια, αντιαρματικούς πυραύλους, χειροβομβίδες και αυτοπροωθούμενες οβίδες (RPG) και πως δεν είναι ακόμη γνωστό σε ποια οργάνωση ανήκαν.
Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε έξι επιθέσεις χθες στο Ισραήλ, μία από τις οποίες στη μεθοριακή πόλη Κφαρ Γιουβάλ είχε νεκρούς και τραυματίες. Η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε «θέσεις της Χεζμπολάχ» στο Λίβανο, ανέφεραν ακόμη οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες υπογράμμισαν πως «θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας από κάθε απειλή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass