ΗΠΑ: Αποχή μαθητών για τη βία στα σχολεία

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2024 8:04

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Οι μαθητές στην πολιτεία της Αϊόβα σχεδιάζουν να κάνουν αποχή  από τα μαθήματα και να διαδηλώσουν στην πρωτεύουσα της αμερικανικής πολιτείας, ζητώντας από τους βουλευτές να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση της ένοπλης βίας, αφότου ένας 11χρονος έχασε τη ζωή του και άλλοι 5 τραυματίστηκαν σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς σε σχολείο την περασμένη εβδομάδα.

Οι μαθητές από τουλάχιστον 12 Λύκεια αναμένεται να διαδηλώσουν έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου της πολιτείας στο Ντε Μόιν στη 1 το μεσημέρι τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδας), καθώς οι βουλευτές ξεκινούν το νομοθετικό έργο τους για το 2024.
Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές ελπίζουν να πείσουν τους βουλευτές να σταματήσουν την έγκριση ενός νόμου, τον οποίο στηρίζουν οι Ρεπουμπλικανοί και που θα επιτρέπει τη φύλαξη όπλων σε αυτοκίνητα και σχολεία. Η κινητοποίηση λαμβάνει χώρα τέσσερις ημέρες αφότου ένας 17χρονος μαθητής Λυκείου πυροβόλησε και σκότωσε έναν 11χρονο μαθητή και τραυμάτισε άλλους πέντε σε ένα σχολείο στο Πέρι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass