ΤΣΕΧΙΑ

Σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 14 ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2024 8:25

Φοιτητές και καθηγητές τίμησαν τη μνήμη των 14 θυμάτων της χειρότερης ένοπλης επίθεσης στην Τσεχία, σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα για να «αγκαλιάσουν», συμβολικά το κτίριο του πανεπιστημίου, όπου έγινε το μακελειό λίγο πριν τα Χριστούγεννα.


Το πλήθος πέρασε από τα κεντρικά του Πανεπιστημίου του Καρόλου μέσω της Πλατείας της Παλιάς Πόλης της Πράγας κι έφθασε στο κτίριο της Σχολής Καλών Τεχνών, όπου ένας 24χρονος φοιτητής ιστορίας έσπειρε τον θάνατο πυροβολώντας την 21η Δεκεμβρίου προτού αυτοκτονήσει, όταν τον περικύκλωσε η αστυνομία.
Κατόπιν, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι στάθηκαν όρθιοι, κρατώντας σιωπηλά ο ένας το χέρι του άλλου, ενώ χτυπούσαν οι καμπάνες στους ναούς της πόλης για 14 λεπτά, ως ένας φόρος τιμής για κάθε θύμα.
Χιλιάδες κεράκια έχουν τοποθετηθεί στα σκαλιά του κτιρίου της σχολής, η οποία θα παραμείνει κλειστή έως τα τέλη Ιανουαρίου.
Η επίθεση πυροδότησε συζητήσεις μεταξύ πανεπιστημιακών, φοιτητών, της αστυνομίας και πολιτικών ηγετών σχετικά με τις αλλαγές που χρειάζονται στα μέτρα ασφαλείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass