ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΗΠΑ ΣΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

«F-35 στην Ελλάδα εάν καθυστερήσετε με Σουηδία»

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2024 8:41

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Έντονες πιέσεις στην Τουρκία ασκούν οι ΗΠΑ με αφορμή την απόφαση της Εθνοσυνέλευσης για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εξαιτίας της νέας καθυστέρησης της απόφασης από την Άγκυρα, οι ΗΠΑ σκοπεύουν να πάνε στα άκρα και προσπαθούν να βρουν μια φόρμουλα για να αποσυνδέσουν την πώληση των F-16 από τα F-35, ώστε να προχωρήσουν σε πώληση των μαχητικών στην Ελλάδα. Οπως αναφέρει η κρατική τηλεόραση, υπάρχουν πληροφορίες πως ο Άντονι Μπλίνκεν στην περιοδεία που θα κάνει τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να συμπεριλάβει και την Τουρκία, σε μια ακόμη προσπάθεια να πειστεί ο Ερντογάν να ολοκληρώσει τις διαδικασίες ένταξης της Σουηδίας, στα μέσα Ιανουαρίου. Σε διαφορετική περίπτωση, αναμένεται να ειδοποιηθεί επίσημα το Κογκρέσο για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα, ακόμη και αν μια τέτοια εξέλιξη προκαλέσει δυσαρέσκεια στην Άγκυρα. Οι πληροφορίες αυτές ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα. Ο Μπλίνκεν έχει προειδοποιήσει πρόσφατα τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, πως αν συνεχίσει η Τουρκία να αθετεί τις υποσχέσεις της σε σχέση με τη Σουηδία, η Ουάσινγκτον θα προβεί σε αυτές τις ενέργειες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass