ΜΑΡΚ ΡΟΥΤΕ:

Aποστολή 18 μαχητικών F-16 στην Ουκρανία

ΑΜΕΙΩΤΗ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2023 9:44

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Την αποστολή 18 μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 είναι έτοιμη να αποστείλει στην Ουκρανία η κυβέρνηση της Ολλανδίας, σύμφωνα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.


«Η αποστολή των F-16 είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία των συμφωνιών για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία», γράφει σε ανάρτησή του στο Χ (Twittrer) ο Μαρκ Ρούτε.
«Μίλησα με τον πρόεδρο Ζελένσκι και πάλι σήμερα το πρωί. Φυσικά, συζητήσαμε τη σημαντική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία. Είμαι εντυπωσιασμένος με την πρόοδο της Ουκρανίας μέχρι στιγμής και η Ολλανδία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ουκρανία καθώς συνεχίζει να εργάζεται για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η διαδικασία προσχώρησης. Διαβεβαίωσα επίσης τον Πρόεδρο Zelenskyy ότι η Ολλανδία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσει την επίτευξη συμφωνίας στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Φεβρουάριο του 2024 σχετικά με την οικονομική υποστήριξη από την ΕΕ» έγραψε ο Μαρκ Ρούτε.
«Ενημέρωσα επίσης τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την απόφαση της κυβέρνησής μας να προετοιμάσει το πλάνο για 18 μαχητικά αεροσκάφη F-16 προς παράδοση στην Ουκρανία. Η παράδοση των F-16 είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία των συμφωνιών που έγιναν για στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία. Εκτός από την άδεια εξαγωγής, πρέπει επίσης να πληρούνται ορισμένα άλλα κριτήρια για να πραγματοποιηθεί η παράδοση, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων για προσωπικό και υποδομή. Αυτή η απόφαση επιβεβαιώνει την αμείωτη δέσμευση της Ολλανδίας να παράσχει στην Ουκρανία την υποστήριξη που χρειάζεται για να ανταποκριθεί στη συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα» καταλήγει στην ανάρτησή του ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass