ΠΟΥΤΙΝ: Είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες με την Ουκρανία

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2023 7:53

ΜΟΣΧΑ
Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι η Ρωσία θα μπορούσε να ετοιμαστεί για συνομιλίες με την Ουκρανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη για το μέλλον της Ουκρανίας, εάν και αυτές το επιθυμούν, αλλά η Μόσχα θα υπερασπιστεί τα δικά της συμφέροντα.

 «Στην Ουκρανία, εκείνοι που είναι επιθετικοί προς τη Ρωσία και στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, θέλουν διαπραγματεύσεις; Ας τους δούμε. Αλλά εμείς θα τις κάνουμε με βάση τα εθνικά μας συμφέροντα», σημείωσε ο Πούτιν σε συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας στην Μόσχα.
«Δεν θα παραχωρήσουμε ό,τι είναι δικό μας», πρόσθεσε.
ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΕΝΤΑΞΗ
ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εκμεταλλεύονται την Ευρώπη για τα δικά τους συμφέροντα και ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να διεξαγάγει πόλεμο στην Ευρώπη.
Επίσης τόνισε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ «δεν θα είναι αποδεκτή για τη Ρωσία ούτε σε 10 χρόνια ούτε σε 20 χρόνια».
Η Ρωσία ελέγχει περίπου το 17,5% του εδάφους το οποίο διεθνώς αναγνωρίζεται ως τμήμα της Ουκρανίας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.
Προσάρτησε την Κριμαία το 2014 και πέρυσι ανακοίνωσε ότι επιπλέον τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας τις οποίες ελέγχει μερικώς ο στρατός της είναι τμήματα της Ρωσίας.
Από την άλλη, το Κίεβο λέει ότι δεν θα σταματήσει έως ότου εκδιωχθεί και ο τελευταίος Ρώσος στρατιώτης από την Ουκρανία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass