«Κόλαση επί γης» η Γάζα

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2023 8:40

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ
«Kόλαση επί της γης»  χαρακτήρισε τη Γάζα ο Φιλίπ Λαζαρινί, επικεφαλής της UNRWA, της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, ύστερα από επίσκεψη στο παλαιστινιακό έδαφος το οποίο σφυροκοπά το Ισραήλ εδώ και πάνω από δύο μήνες.

«Επιστρέφοντας στη Γάζα. Μια τραγωδία που επιδεινώνεται ασταμάτητα. Οι άνθρωποι είναι παντού, ζουν στον δρόμο, τους λείπουν τα πάντα. Κάνουν έκκληση για ασφάλεια και για τερματισμό αυτής της κόλασης επί της γης. Ζητούμε το αδύνατον από τους συναδέλφους μας, σε μια αδύνατη κατάσταση» έγραψε ο Λαζαρινί στο Χ.
Ο μικρούλης Ιντρίς ήταν τυλιγμένος σε ένα λευκό σάβανο και μια γαλάζια κουβερτούλα με βούλες, με τη γιαγιά του να τον κρατά σφιχτά στο στήθος και να κλαίει χωρίς σταματημό, ενώ ήταν γονατισμένη δίπλα σε σορούς που κείτονταν στο δάπεδο νοσοκομείου της Γάζας.
Ο Ιντρίς αλ-Ντμπάρι, που γεννήθηκε πριν από ένα μήνα ενώ γύρω του μαινόταν ο πόλεμος, ζούσε σε σκηνή στη Ράφα, στη νότια Γάζα, με την οικογένειά του που είχε εγκαταλείψει το σπίτι της όταν ο ίδιος και η μητέρα του, η Γουαφάα, σκοτώθηκαν χθες σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση.
Μετά την επίθεση, οι σοροί τουλάχιστον δέκα ενηλίκων και παιδιών είχαν τοποθετηθεί σε κουβέρτες που είχαν απλωθεί στο δάπεδο του νοσοκομείου Αμπού Γιοσέφ αλ-Νατζάρ στη Ράφα, όλες τυλιγμένες σε λευκά σάβανα με τα ονόματα των νεκρών και τις ημερομηνίες θανάτου να είναι γραμμένα πάνω τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass