Επιμένει ο Σούνακ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2023 7:00

ΛΟΝΔΙΝΟ
Ο Ρίσι Σούνακ παραμένει αμετακίνητος για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, παρά τις αντιδράσεις εντός και εκτός Βρετανίας, μετά την απρέπεια απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ απορρίπτει τα περί «υστερικής» αντίδρασης που του καταλόγισε ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «ζήτημα νόμου» την παραμονή των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Λονδίνο, στον απόηχο της διπλωματικής έντασης μετά την ακύρωση της συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μόλις λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί.
Σύμφωνα με τον Guardian, στο αεροσκάφος προς τη Σύνοδο COP28 στο Ντουμπάι ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν για το θέμα και τόνισε: «Είναι ξεκάθαρο ως ζήτημα νόμου ότι τα μάρμαρα δεν μπορούν να επιστραφούν και είμαστε κατηγορηματικοί σε αυτό».
«Νομίζω ότι η ίδια η ιστοσελίδα του Βρετανικού Μουσείου λέει πως για να γίνει ο δανεισμός (των εκθεμάτων) πρέπει ο παραλήπτης να αναγνωρίζει τη νόμιμη ιδιοκτησία της χώρας που τα δανείζει και νομίζω ότι οι Έλληνες δεν μοιάζουν πρόθυμοι να το κάνουν αυτό. Η άποψή μας και η θέση μας σχετικά με αυτό το ζήτημα είναι απολύτως σαφής: τα μάρμαρα αποκτήθηκαν νόμιμα την εποχή εκείνη» ξεκαθάρισε ο Σούνακ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass