Η Φινλανδία κλείνει τα σύνορα με τη Ρωσία

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΡΟΕΣ ΤΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2023 8:12

ΕΛΣΙΝΚΙ
Η Φινλανδία θα κλείσει τα σύνορά της με τη Ρωσία για τους ταξιδιώτες, για τις επόμενες δύο εβδομάδες, σε μία προσπάθεια να ανακόψει τις ασυνήθιστα μεγάλες ροές των αιτούντων άσυλο στη χώρα, για τις οποίες η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της υποστηρίζουν ότι είναι μια ενορχηστρωμένη κίνηση από τη Μόσχα.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ελσίνκι έκλεισε όλα τα συνοριακά σημεία για τους ταξιδιώτες από τη Ρωσία, εκτός από ένα, το οποίο διατήρησε ανοιχτό στο βορειότερο τμήμα που βρίσκεται στην Αρκτική. Αλλά και αυτό θα κλείσει τώρα, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση.
Περίπου 900 αιτούντες άσυλο από χώρες όπως το Αφγανιστάν, η Κένυα, το Μαρόκο, το Πακιστάν, η Σομαλία, η Συρία και η Υεμένη εισήλθαν στη Φινλανδία από τη Ρωσία τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τη φινλανδική συνοριοφυλακή.
 Άσυλο μπορεί να ζητηθεί ακόμη από ταξιδιώτες που φθάνουν διά θαλάσσης και αεροπορικώς, ανακοίνωσε πάντως η φινλανδική κυβέρνηση.
Η απόφαση να κλείσουν και τα οκτώ σημεία διέλευσης των συνόρων σημαίνει ότι μόνο εμπορευματική κυκλοφορία μπορεί να υπάρξει μεταξύ των δύο χωρών.
Το Ελσίνκι λέει ότι η Μόσχα προωθεί αιτούντες άσυλο στα σύνορα, ως αντίποινα για την απόφασή του να αυξήσει την αμυντική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια κατηγορία την οποία το Κρεμλίνο αρνείται.
Η Φινλανδία εξόργισε νωρίτερα φέτος τη Ρωσία όταν έγινε μέλος του ΝΑΤΟ, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, θέτοντας τέλος στην επί δεκαετίας πολιτική τής μη ένταξης σε στρατιωτικούς συνασπισμούς.
Τη Δευτέρα, μόνο τρεις αιτούντες άσυλο έφθασαν στη Φινλανδία μέσω του απομακρυσμένου σταθμού Ράγια-Τζούσεπι, το τελευταίο ανοιχτό συνοριακό φυλάκιο, ενώ χθες δεν υπήρξαν είσοδοι.
Ο συνοριακός σταθμός θα παραμείνει ανοιχτός σήμερα, προτού κλείσει έως τις 13 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Άσυλο μπορεί να ζητηθεί ακόμη από ταξιδιώτες που φθάνουν διά θαλάσσης και αεροπορικώς, ανακοίνωσε πάντως η φινλανδική κυβέρνηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass