Κατέβηκαν στους δρόμους για τη λιτότητα οι Τσέχοι

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 28 Νοε 2023 7:22

ΠΡΑΓΑ

Έκλεισαν χθες τα σχολεία στην Τσεχία, καθώς οι συνδικαλιστικές ενώσεις απηύθυναν κάλεσμα σε απεργία και διαδηλώσεις, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα λιτότητας που εισήγαγε η κεντροδεξιά κυβέρνηση.

Χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πληθυσμό 10,5 εκατομμυρίων κατοίκων, η Τσεχία βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν πληθωρισμό ρεκόρ και μια αύξηση των τιμών της ενέργειας, την οποία επιδείνωσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Τσεχίας ενέκρινε μέτρα λιτότητας, τα οποία προβλέπουν αύξηση των φόρων, μείωση των επιδομάτων, επιδοτήσεων και μισθών στον δημόσιο τομέα. Το 75% των σχολείων στην Τσεχία συμμετείχαν στην απεργία, με τα συνδικάτα να οργανώνουν διαδήλωση στο κέντρο της Πράγας. Εκατοντάδες φοιτητές συμμετείχαν επίσης σε μια ξεχωριστή πορεία στην Πράγα. Από την πλευρά του, εντούτοις, ο πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα εκτιμά πως τα μέτρα λιτότητας είναι αναγκαία. «Δεν είμαστε έτοιμοι να υποχωρήσουμε. Κάνοντάς το αυτό, θα διακινδυνεύσουμε το μέλλον της χώρας (...) και δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass