ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Εκλεισε τα σύνορα με τη Ρωσία

«ΜΠΛΟΚΟ» ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2023 7:56

ΕΛΣΙΝΚΙ

Η Φινλανδία έβαλε «φρένο» στους Ρώσους αιτούντες άσυλο κλείνοντας τα τέσσερα από τα εννέα σύνορά της με τη Ρωσία, περιορίζοντας έτσι την έλευση πολιτών που υποκινούνται από τη Μόσχα, έναν ισχυρισμό που η Ρωσία αρνείται.

Το «μπλόκο» εφαρμόστηκε από το περασμένο Σάββατο και χθες το ρωσικό ΥΠΕΞ προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες ότι προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Φινλανδό πρέσβη στη Μόσχα για την απόφαση του Ελσίνκι να κλείσει τέσσερα πολυσύχναστα συνοριακά σημεία διέλευσης, ένα βήμα που η Μόσχα ανέφερε ότι επηρέασε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και στις δύο χώρες. Η Φινλανδία έκλεισε το Σάββατο τα σημεία διέλευσης σε μια προσπάθεια να σταματήσει τη ροή αιτούντων άσυλο που το Ελσίνκι υποστηρίζει ότι υποκινείται από τη Μόσχα, η οποία αρνείται ότι προωθεί πολίτες της στην Ευρώπη για δόλιους σκοπούς.
«Η εργαλειοποίηση των μεταναστών από τη Ρωσία είναι επαίσχυντη. Υποστηρίζω πλήρως τα μέτρα που έλαβε η Φινλανδία», τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευχαριστώντας τους Φινλανδούς Συνοριοφύλακες «για την προστασία των ευρωπαϊκών μας συνόρων».
Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι η απόφαση της Φινλανδίας ήταν «βεβιασμένη» και ότι αυτή παραβιάζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και στις δύο πλευρές των συνόρων που μοιράζονται οι δύο χωρές.
Σημειώνεται ότι η γειτονική Νορβηγία, η οποία στο βόρειο τμήμα μοιράζεται τα σύνορά της με τη Ρωσία, ετοιμάζεται επίσης να κλείσει τα σύνορά της εφόσον κριθεί απαραίτητο. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Φινλανδία έγινε φέτος επισήμως το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ κατόπιν της έγκρισης για ένταξή της στη Συμμαχία, γεγονός που προκάλεσε την οργή της Μόσχας δεδομένου ότι μοιράζονται σύνορα μήκους 1.340 χιλιομέτρων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass