Μετά το οπλοστάσιο βρέθηκε και τούνελ της Χαμάς στο Αλ Σίφα

ΝΕΚΡΗ ΟΜΗΡΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Δημοσίευση: 17 Νοε 2023 8:08

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Όπλα, τεχνολογικό εξοπλισμό και ένα κέντρο διοίκησης εντόπισε ο ισραηλινός στρατός στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας. Παράλληλα, αργά χθες βράδυ δημοσιεύτηκαν και πλάνα από την είσοδο μιας σήραγγας της Χαμάς στο συγκρότημα. Πλάνα που κυκλοφόρησαν από τους IDF δείχνουν τη σήραγγα ανάμεσα σε κτίρια στον χώρο του νοσοκομείου.

Υποστηρίζουν ότι σε κοντινή απόσταση βρέθηκε και ένα φορτηγό της Χαμάς με όπλα μέσα σε αυτό.
Όπλα ανακαλύφθηκαν και μέσα στο νοσοκομείο Αλ Γκουντς της Γάζας, υποστηρίζουν οι Ισραηλινοί, οι οποίοι δίνουν στοιχεία και για το εσωτερικό μιας σήραγγας της Χαμάς μέσα στο νοσοκομείο Ραντίσι.
ΝΕΚΡΗ ΟΜΗΡΟΣ
Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση του Ισραήλ ότι βρήκε μια όμηρο νεκρή έξω από ένα κτίριο κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα. Το σώμα της Γεχουντίτ Βάις, που πιάστηκε από ένοπλους της Χαμάς όταν αυτοί εισέβαλαν στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου βρέθηκε από στρατεύματα σε ένα κτίριο κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ.
ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Την ίδια ώρα, η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος κατήγγειλε μια «βίαιη επίθεση» από ισραηλινά άρματα μάχης που «πολιορκούν» το νοσοκομείο Αχλί Αράμπ της πόλης της Γάζας. «Οι ομάδες διάσωσης δεν μπορούν να μετακινηθούν και επομένως να μεταβούν κοντά στους τραυματίες», συμπλήρωσε η Ερυθρά Ημισέληνος, η οποία διαχειρίζεται αυτό το νοσοκομείο. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι και το Ινδονησιακό Νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας υποχρεώθηκε σήμερα να αναστείλει τη λειτουργία του.
Όσον αφορά στο Αλ Σίφα, ένας αξιωματούχος του ισραηλινού στρατού δήλωσε νωρίτερα ότι «εικόνες σχετικές με ομήρους», οι οποίες καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, εντοπίστηκαν σε υπολογιστές που κατασχέθηκαν κατά την επέμβαση του στρατού στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα.
ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΧΑΜΑΣ
Κι ενώ και η Χαμάς διαψεύδει ότι βρέθηκαν όπλα στον χώρο, μιλώντας για κατάφωρη προπαγάνδα του ισραηλινού στρατού, ο σύμβουλος του Μπένιαμιν Νετανιάχου τονίζει πως οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ ο στρατός τονίζει ότι η Χαμάς φρόντισε να αποκρύψει στοιχεία από τα νοσοκομεία.
«Η επιχείρηση αυτή σχεδιάστηκε επειδή πιστεύουμε ότι υπάρχει μια καλά κρυμμένη τρομοκρατική υποδομή στο συγκρότημα», είπε αξιωματούχος. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Χαμάς εργαζόταν συστηματικά για να κρύψει τις υποδομές και τις αποδείξεις στα νοσοκομεία της Γάζας.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ
Το σφυροκόπημα στη Γάζα συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχουν θέσεις της Χαμάς που βάλλονται διαρκώς και από τη διάρκεια των πληγμάτων φαίνεται ότι υπάρχει ισχυρός θύλακας.
Επιπλέον, σφοδρές μάχες γίνονται και νότια της Γάζας τις τελευταίες ώρες. Άλλωστε, με ρίψη φυλλαδίων οι ισραηλινές δυνάμεις καλούσαν νωρίτερα σε εκκένωση τεσσάρων πόλεων στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, εντείνοντας τους φόβους ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να επεκταθεί σε περιοχές στις οποίες έχουν καταφύγει άμαχοι.
Εξάλλου, όλες οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στη Λωρίδα της Γάζας διακόπηκαν καθώς εξαντλήθηκαν όλες οι πηγές ενέργειας που συντηρούσαν το δίκτυο, ανακοίνωσαν οι κυριότερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών του παλαιστινιακού θύλακα, η Paltel και η Jawwal, σήμερα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass