Το Νέο Δελχί πνίγεται στο τοξικό νέφος

ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2023 7:47

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ

Το Νέο Δελχί θα περιορίσει τη χρήση των ιδιωτικών οχημάτων για μια εβδομάδα σε μια προσπάθεια να προσφέρει στους κατοίκους κάποια ανάπαυλα από το τοξικό νέφος που πνίγει τη μεγαλούπολη, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες.

Το Δελχί, όπου κατοικούν 30 εκατομμύρια άνθρωποι, σκεπάζεται κάθε χρόνο με την έναρξη του χειμώνα από το καυστικό νέφος, το οποίο αποδίδεται κυρίως στην καύση άχυρων από τους αγρότες των γειτονικών αγροτικών πολιτειών.
Η πόλη βρίσκεται τακτικά στην κατάταξη ως μία από τις πιο μολυσμένες του πλανήτη, με το νέφος της να κατηγορείται για εκατοντάδες χιλιάδες πρόωρους θανάτους κάθε χρόνο. Μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες υπό την ηγεσία της κυβέρνησης έχουν αποτύχει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ποιότητας του αέρα της χώρας, το οποίο, σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε το 2017, σκοτώνει πρόωρα ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην Ινδία κάθε χρόνο. Ο Γκοπάλ Ράι, υπουργός Περιβάλλοντος του Δελχί, δήλωσε ότι το σύστημα οδικής κυκλοφορίας θα εφαρμοστεί για μια εβδομάδα από την επόμενη Δευτέρα, μια ημέρα μετά το Ντιβάλι – την ινδουιστική γιορτή των φώτων, κατά την οποία οι πιστοί πυροδοτούν κροτίδες. Σύμφωνα με το σύστημα, τα αυτοκίνητα με μονές και ζυγές πινακίδες θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν σε εναλλασσόμενες ημέρες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass