Μπαράζ βομβαρδισμών σε νοσοκομεία

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΟΤΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΜΑΧΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Δημοσίευση: 04 Νοε 2023 8:29

ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Το Ισραήλ κλιμακώνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, με τον στρατό να υποστηρίζει ότι προχωράει από τα περίχωρα της περικυκλωμένης πόλης προς το κέντρο της, ενώ την έχει αποκόψει από τη νότια πλευρά. Χιλιάδες άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πόλη της Γάζας, ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, με τα χτυπήματα να στοχεύουν κοντά σε τρία νοσοκομεία. Την ίδια ώρα μαίνονται οι επιδρομές του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη με νεκρούς, συλλήψεις και την οργή των Παλαιστινίων να μεγαλώνει.
Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα έχει ξεπεράσει τις 9.000. Η Διεθνής Αμνηστία υποστήριξε ότι υπάρχουν «αδιαμφισβήτητες» αποδείξεις για χρήση λευκού φωσφόρου από το Ισραήλ σε Γάζα και Λίβανο. Στο Ισραήλ βρίσκεται ο Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος σε δηλώσεις του υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα αλλά τόνισε ότι πρέπει να προστατευτούν οι άμαχοι στη Γάζα.
Η ΙΟΡΔΑΝΙΑ
Η Ιορδανία δήλωσε χθες ότι το βασίλειο θα φιλοξενήσει σημερα  συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τους ομολόγους του της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, των Εμιράτων και της Αιγύπτου, μαζί με τη συμμετοχή των Παλαιστινίων.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ονδούρας ανακοίνωσε χθες ότι ανακαλεί τον πρεσβευτή του στο Ισραήλ για διαβουλεύσεις λόγω των παραβιάσεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στη Λωρίδα της Γάζας.
20:53 Εικόνες φρίκης και χάους μετά το χτύπημα στο κονβόι των ασθενοφόρων
ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΟΗΕ
Ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, επικεφαλής του ΠΟΥ, απηύθυνε εκ νέου έκκληση για κατάπαυση του πυρός μετά την επίθεση σε κονβόι ασθενοφόρων στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.
«Επαναλαμβάνουμε: οι ασθενείς, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι εγκαταστάσεις και τα ασθενοφόρα πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή. Πάντα», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι «αεροσκάφος του έπληξε ασθενοφόρο» έξω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα.
Ο στρατός ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιούνταν από μαχητές της Χαμάς και ότι η περιοχή που έγινε το χτύπημα είναι «περιοχή μάχης». «Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν αρκετοί πράκτορες της Χαμάς. Έχουμε πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι η μέθοδος λειτουργίας της Χαμάς είναι να μεταφέρει τρομοκράτες και όπλα σε ασθενοφόρα», ανέφερε η ανακοίνωση τη στιγμή που ο ΠΟΥ δηλώνει σοκαρισμένος από την επίθεση σε ασθενοφόρα και νοσοκομεία.
Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα δήλωσε ότι τα ασθενοφόρα μετέφεραν τραυματισμένους ασθενείς στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο. Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε επίσης νωρίτερα ότι ο Ερυθρός Σταυρός είχε ενημερωθεί ότι η αυτοκινητοπομπή των ασθενοφόρων έφευγε από το νοσοκομείο πριν σημειωθεί η επίθεση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass