ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Κουράστηκαν οι πολίτες με τον πόλεμο στην Ουκρανία

ΤΟ 70% ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 02 Νοε 2023 8:29

ΜΟΣΧΑ
Η πλειοψηφία των Ρώσων (70%) θα υποστήριζε τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Levada-Centr.

Ταυτόχρονα, όμως, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (57%) δεν συμφωνεί ότι η Ουκρανία πρέπει να λάβει πίσω τα εδάφη που κατέλαβε η Ρωσία. Στο πλαίσιο δημοσκόπησης για τον πόλεμο, την οποία διεξάγει κάθε μήνα το Levada-Centr, οι ερωτηθέντες χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ίσες ομάδες.
Η πρώτη ομάδα ρωτήθηκε: «Εάν αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσιζε να τερματίσει τη στρατιωτική σύγκρουση με την Ουκρανία, θα υποστηρίζατε ή όχι αυτή την απόφαση;»
Το 37% απάντησε «σίγουρα υποστηρίζω», το 33% «μάλλον θα υποστηρίξω», το 12% «σίγουρα όχι», το 9% «μάλλον όχι», το 9% «δυσκολεύομαι να απαντήσω».
Η δεύτερη ομάδα ερωτηθέντων ρωτήθηκε: «Εάν αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσιζε να τερματίσει τη στρατιωτική σύγκρουση με την Ουκρανία και να επιστρέψει τα προσαρτημένα εδάφη της Ουκρανίας, θα υποστηρίζατε ή όχι αυτή την απόφαση;».
Το 16% απάντησε «σίγουρα θα υποστηρίξω», το 18% «μάλλον θα υποστηρίξω», το 19% «μάλλον δεν θα υποστηρίξω», το 38% «σίγουρα δεν θα υποστηρίξω», το 10% «δυσκολεύομαι να απαντήσω».
Στο ερώτημα αν θα πρέπει να συνεχιστούν οι εχθροπραξίες ή να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι τάσσονται υπέρ των διαπραγματεύσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass