Συνελήφθησαν για τη δολοφονία εννιαμελούς οικογένειας

ΡΩΣΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2023 8:45

ΜΟΣΧΑ
Δύο Ρώσοι στρατιώτες συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τη δολοφονία μιας εννιαμελούς οικογένειας, στο σπίτι τους στην κατεχόμενη από τη Ρωσία πόλη Βολνόβαχα της ανατολικής Ουκρανίας.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι δολοφονίες των μελών της οικογένειας έγιναν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Οι ύποπτοι φέρονται να σκότωσαν τα μέλη της οικογένειας το βράδυ στον ύπνο τους χρησιμοποιώντας πολυβόλα με σιγαστήρες.
Πρόκειται για την πρώτη γνωστή περίπτωση σύλληψης Ρώσων στρατιωτών από τις ρωσικές αρχές με την κατηγορία ότι σκότωσαν Ουκρανούς πολίτες.
Ωστόσο, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής το 2022, μέχρι σήμερα ανεξάρτητες ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφοι και ο ΟΗΕ έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που δείχνουν ότι Ρώσοι στρατιώτες έχουν εμπλακεί συστηματικά σε εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.
Οι Ρώσοι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι δύο στρατιώτες που συνελήφθησαν έχουν καταγωγή από τη ρωσική Απω Ανατολή και το κίνητρο των δολοφονιών φαίνεται να είναι μια «εσωτερική διαμάχη».
Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους όμως, οι στρατιώτες σκότωσαν την πολυμελή οικογένεια αφού τα μέλη της αρνήθηκαν να τους παραχωρήσουν το σπίτι τους. Η ουκρανική κυβέρνηση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι έχει επίσης αρχίσει να ερευνά το έγκλημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass