ΓΑΖΑ

Μακελειό από βομβαρδισμό προσφυγικού καταυλισμού

* ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ * Η ΧΑΜΑΣ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΞΕΝΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2023 8:00

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό μέσα σε προσφυγικό καταυλισμό στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς.

Ο βομβαρδισμός, του οποίου ο τελικός απολογισμός μπορεί να είναι κατά πολύ υψηλότερος σύμφωνα με το υπουργείο, κατέστρεψε «τουλάχιστον 20 κτίρια» μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια. Οταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός δεν έδωσε άμεσα απάντηση.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Ινδονησιακού Νοσοκομείου στη Γάζα δήλωσε ότι τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που σημειώθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ
Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος ακούει στο όνομα Αμπού Ομπάιντα, δήλωσε χθες  βράδυ ότι η τρομοκρατική οργάνωση σχεδιάζει να απελευθερώσει «έναν αριθμό» ομήρων που έχουν μη ισραηλινά διαβατήρια, καθώς «δεν θέλουμε να τους κρατήσουμε στη Λωρίδα της Γάζας».
Ο Ομπάιντα μίλησε επίσης για τη χερσαία επιχείρηση των IDF που οδήγησε στην απελευθέρωση της απαχθείσας Ισραηλινής δεκανέα. Σύμφωνα με τον Ομπάιντα, η δεκανέας δεν κρατούνταν από τη Χαμάς. «Ίσως την κρατούσαν ιδιώτες» είπε, προσθέτοντας ότι «το Ισραήλ δεν έφτασε ποτέ σε κανέναν από τους αιχμαλώτους της Χαμάς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass