Κόλαση πυρός στη Γάζα

Το Ισραήλ βομβαρδίζει και «επεκτείνει» τις χερσαίες επιχειρήσεις - Πλήρης διακοπή επικοινωνιών εν μέσω πρωτοφανούς αεροπορικού βομβαρδισμού - Το κεντρικό αρχηγείο της Χαμάς βρίσκεται κάτω από νοσοκομείο, λέει εκπρόσωπος του στρατού

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2023 7:08

ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Σφοδροί βομβαρδισμοί είναι σε εξέλιξη στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου από την περιοχή αυτήν. Η ισραηλινή αεροπορία εξαπολύει επιδρομές μεγάλης κλίμακας σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, λέει το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.
Ενώ συνεχίζεται το σφυροκόπημα της Γάζας, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του πεζικού θα επεκτείνουν τη χερσαία επέμβαση.
Την ίδια ώρα, υπάρχουν αναφορές για πλήρη διακοπή των επικοινωνιών σε περιοχές της Λωρίδας της Γάζας εν μέσω πρωτοφανούς ισραηλινού βομβαρδισμού, σύμφωνα με το Al-Aqsa TV.
Μια μεγάλη σειρά εκρήξεων συγκλόνισε την πόλη της Γάζας το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με το CNN.
Ανταποκριτής του CNN αναφέρει ότι ακούει εξερχόμενα πυρά αρμάτων μάχης καθώς και «ασυνήθιστη, έντονη και συνεχή» στρατιωτική δραστηριότητα τις τελευταίες δύο ώρες.
Πολλοί κάτοικοι της Γάζας δηλώνουν στο CNN ότι οι αεροπορικές επιδρομές το βράδυ της Παρασκευής ήταν οι πιο έντονες που έχουν βιώσει από την έναρξη των εχθροπραξιών, πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες.
Παράλληλα, συναγερμός σήμανε για ρουκέτες στις συνοριακές κοινότητες της Γάζας, ενώ σειρήνες ήχησαν στο νότιο και το κεντρικό Ισραήλ.
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ
Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε ότι έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και το Ίντερνετ στον παλαιστινιακό θύλακα, ενώ το Netblocks, ένας οργανισμός που παρακολουθεί την κυβερνοασφάλεια και την πρόσβαση στο Ίντερνετ σε όλο τον κόσμο, έκανε λόγο για «κατάρρευση» των συνδέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι βομβαρδισμοί είναι «οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου» ανέφερε η Χαμάς, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «προετοιμάζεται για σφαγές».
Επίσης, ο ανταποκριτής του Al Arabiya ανέφερε ότι η Λωρίδα της Γάζας χτυπήθηκε το βράδυ της Παρασκευής από τους πιο έντονους βομβαρδισμούς από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΑΡΧΗΓΕΙΟ
Εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος των IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) είπε ότι το κύριο αρχηγείο της Χαμάς βρίσκεται κάτω από το κεντρικό νοσοκομείο Shifa της Γάζας.
Ο εκπρόσωπος των IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι, ανέφερε σε δήλωσή του την Παρασκευή ότι η κύρια διοίκηση της Χαμάς βρίσκεται κάτω από το κεντρικό νοσοκομείο Shifa της Γάζας.
Σύμφωνα με τον Χακγκάρι, το αρχηγείο κατευθύνει τα μέλη της Χαμάς και συντονίζει την εκτόξευση ρουκετών προς το Ισραήλ.
Οι ηγέτες της Χαμάς έχουν πρόσβαση στο αρχηγείο μέσω μιας υπόγειας σήραγγας. Το αρχηγείο είναι συνδεδεμένο με το ηλεκτρικό δίκτυο του νοσοκομείου, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Ο Χαγκάρι σημείωσε ακόμη ότι μέσα στο νοσοκομείο βρίσκεται ένα από τα κέντρα ελέγχου της Χαμάς, το οποίο διοικείται από την υπηρεσία ασφαλείας της οργάνωσης.
«Το νοσοκομείο διαθέτει 1.500 κρεβάτια και περίπου 4.000 μέλη του προσωπικού που αποτελούν «ανθρώπινη ασπίδα» για τους ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης», δήλωσε ο Χαγκάρι.
Η είσοδος στα κεντρικά γραφεία γίνεται από διάφορες σήραγγες και υπάρχει επίσης είσοδος από αρκετές μονάδες του νοσοκομείου, πρόσθεσε.
ΑΡΝΕΙΤΑΙ Η ΧΑΜΑΣ
Λίγο αργότερα, η Χαμάς απέρριψε τον ισχυρισμό του ισραηλινού στρατού ότι χρησιμοποιεί νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας ως κέντρα διοίκησης.
Μέλος του πολιτικού γραφείου της οργάνωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, είπε ότι το Ισραήλ προέβη στον ισχυρισμό αυτό ως «προοίμιο για τη διάπραξη μιας νέας σφαγής εναντίον του λαού μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass