ΜΠΑΪΝΤΕΝ:

Δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από τη λύση των δύο κρατών

Θα απαντήσουμε αν το Ιράν τραβήξει το σχοινί, δήλωσε ο Μπλίνκεν

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2023 9:05

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε χθες ότι η Ουάσινγκτον διαβλέπει μία δυναμική κλιμάκωσης στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή, κυρίως εξαιτίας των ενεργειών του Ιράν και των οργανώσεων τις οποίες υποστηρίζει, στην ευρύτερη περιοχή.


Σημειώνεται ότι το Ιράν έχει δηλώσει ανοιχτά την υποστήριξή του στη σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ, ενώ φαίνεται πως διατηρεί ισχυρούς δεσμούς και με τη Χαμάς. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, δεν απέκρυψε την ανησυχία του για τις κινήσεις της Τεχεράνης. Οι ΗΠΑ δεν επιζητούν την κλιμάκωση, πρόσθεσε ο Μπλίνκεν στη διάρκεια μιας συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News. Ο ίδιος, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι περισσότεροι όμηροι θα απελευθερωθούν από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.
Όμως, προειδοποίησε, ότι σε περίπτωση που το Ιράν τραβήξει το σχοινί τότε οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα απαντήσουν, αν χρειαστεί. Δεν θέλουμε να δούμε τις δυνάμεις να βρίσκονται σε κίνδυνο ή να ανοίγουν πυρ, όμως αν κληθούν να το κάνουν, θα το κάνουν, είμαστε έτοιμοι, συμπλήρωσε.
Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου, αν οι ΗΠΑ προσπαθούν να καθυστερήσουν τη χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, ώστε να προχωρήσει η διαπραγμάτευση για τους ομήρους, ο Αμερικανός υπουργός, δήλωσε πως καμία χώρα δεν μπορεί να μην καταδικάσει την επίθεση που δέχθηκε το Ισραήλ από τη Χαμάς και υποστήριξε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Εχουμε τακτική επικοινωνία με το Ισραήλ πρόσθεσε και είπε πως η Ουάσινγκτον συνομιλεί καθημερινά με διάφορες πλευρές για τους ομήρους και την απελευθέρωσή τους ενώ ο πρωταρχικός στόχος είναι να επιστρέψουν σπίτι τους σώοι όσοι κρατούνται όμηροι.
ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ
«Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα έχουν ό,τι χρειάζονται για να προστατεύσουν τον λαό τους σήμερα και πάντα, έγραψε σε ανάρτησή του στο X ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου και εγώ έχουμε συζητήσει ότι το Ισραήλ πρέπει να λειτουργεί με βάση τους νόμους του πολέμου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προστατεύει τους αμάχους στα πεδία όσο το δυνατόν καλύτερα.
Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ανθρώπινη υπόσταση των αθώων Παλαιστινίων που το μόνο που θέλουν είναι να ζήσουν ειρηνικά. Γι’ αυτό εξασφάλισα συμφωνία για το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Παλαιστίνιους αμάχους στη Γάζα. Και δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από τη λύση των δύο κρατών», έγραψε ο Τζο Μπάιντεν στο X.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass