ΜΑΧΜΟΥΤ ΑΜΠΑΣ:

Δεν φεύγουμε, μένουμε στα εδάφη μας

*Δήλωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής στη Διάσκεψη Ειρήνης του Καΐρου

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2023 7:00

ΚΑΪΡΟ
Ο πρόεδρος Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς δήλωσε στην εναρκτήρια ομιλία του, στη Διάσκεψη Ειρήνης του Καΐρου ότι «δεν θα φύγουμε, θα παραμείνουμε στα εδάφη μας».

Η διάσκεψη πραγματοποιείται στην Αίγυπτο, καθώς το Ισραήλ προετοιμάζει μία χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας μετά από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ (7η Οκτωβρίου), με συνέπεια την απώλεια 1.400 ανθρώπων.
Περισσότεροι από 4.100 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την αντεπίθεση του Ισραήλ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ η ανθρωπιστική κρίση κλιμακώνεται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΜΗΡΟΙ
Εν τω μεταξύ ο ισραηλινός στρατός αναθεώρησε προς τα πάνω τον αριθμό των ομήρων αναφέροντας ότι μέχρι στιγμής έχει επικοινωνήσει με τις οικογένειες 210 ατόμων και τις ενημέρωσε ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.
«Μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί μηνύματα στις οικογένειες 307 “μαρτύρων” του IDF και 210 απαχθέντων. Η αποστολή μας είναι να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι όμηροι», είπε ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Ο αριθμός αυτός των ομήρων δεν περιλαμβάνει τις δύο Αμερικανίδες, τη Τζούντιθ Ραανάν και την 17χρονη κόρη της Νάταλι, που απελευθέρωσε χθες τη νύχτα η Χαμάς. Μετά την απελευθέρωσή τους ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, είπε ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την επιστροφή όλων των ομήρων.
«Δύο από τους απαχθέντες μας είναι σπίτι τους. Δεν παραιτούμαστε από τις προσπάθειες να επιστρέψουν όλοι οι απαχθέντες και οι αγνοούμενοι. Παράλληλα θα συνεχίσουμε να πολεμάμε μέχρι τη νίκη», τόνισε ο Νετανιάχου σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass