Σε 3 φάσεις η εισβολή στη Γάζα

*Σύντομα η εντολή λέει ο υπ. Αμυνας *Στόχος η δημιουργία ενός νέου καθεστώτος ασφαλείας *«Ζωντανοί» οι περισσότεροι όμηροι *Η Χαμάς υποστηρίζει ότι απελευθέρωσε δύο Αμερικανούς ομήρους

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2023 7:00

ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας λέει ότι η εντολή για την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων στο έδαφος της Γάζας θα δοθεί σύντομα.
Ειδικότερα, ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκαλάντ παρουσίασε τα σχέδια για τον πόλεμο στο Ισραήλ και τους στόχους του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, μιλώντας σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας, στην Κνεσσέτ, στο Τελ Αβίβ.

Ο Yoav Gallant είπε ότι οι στόχοι περιλαμβάνουν την εξάλειψη της «τρομοκρατικής ομάδας» Χαμάς με την καταστροφή των στρατιωτικών και κυβερνητικών δυνατοτήτων της καθώς και τη δημιουργία ενός νέου «καθεστώτος ασφαλείας» στη Λωρίδα.
Ο Γκαλάντ ανέφερε στα μέλη της επιτροπής ότι ο πόλεμος θα έχει τρεις κύριες φάσεις. «Βρισκόμαστε στην πρώτη φάση, κατά την οποία πραγματοποιείται μια στρατιωτική εκστρατεία με [αεροπορικές επιδρομές] και αργότερα με [χερσαίο] ελιγμό με σκοπό την καταστροφή των επιχειρησιακών στελεχών και την καταστροφή των υποδομών, προκειμένου να ηττηθεί και να καταστραφεί η Χαμάς», είπε ο Gallant.
Στη δεύτερη φάση, πρόσθεσε, θα συνεχιστούν οι μάχες, αλλά σε χαμηλότερη ένταση, καθώς τα στρατεύματα εστιάζουν στην κατεύθυνση να «εξαλείψουν τους θύλακες αντίστασης».
Το τρίτο στάδιο θα είναι «η δημιουργία ενός νέου καθεστώτος ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας, η άρση της ευθύνης του Ισραήλ για την καθημερινή ζωή στη Λωρίδα της Γάζας και η δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας ασφαλείας για τους πολίτες του Ισραήλ και τους κατοίκους της [περιοχής γύρω από τη Γάζα]», σημείωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ.«ΖΩΝΤΑΝΟΙ» ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΜΗΡΟΙ
Ο ισραηλινός στρατός εκτιμά -σε χθεσινή ανακοίνωσή του- πως «η πλειονότητα των ομήρων» που απήχθησαν από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια της επίθεσής της στις 7 Οκτωβρίου «είναι ζωντανοί».
«Από τους περίπου 200 ομήρους που βρίσκονται τώρα στη Λωρίδα της Γάζας, περισσότεροι από 20 είναι ανήλικοι, δέκα έως 20 είναι άνω των 60 ετών, η πλειονότητα των ομήρων είναι ζωντανοί», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού που δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μεταφέρθηκαν και πτώματα στη Λωρίδα της Γάζας από τους ισλαμιστές Παλαιστίνιους κατά την πολυαίμακτη επίθεση που εξαπέλυσαν την αυγή της 7ης Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.
Εξάλλου, 100 έως 200 Ισραηλινοί θεωρούνται πλέον «αγνοούμενοι» από την επίθεση, σε σύγκριση με 3.000 που είχαν καταμετρηθεί την πρώτη ημέρα του πολέμου. «Ο αριθμός αυτός μειώθηκε σημαντικά» στον βαθμό που ο στρατός μπόρεσε να επιβεβαιώσει το πού βρίσκονταν.ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΜΗΡΩΝ
Δύο Αμερικανοί όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς απελευθερώθηκαν «για ανθρωπιστικούς λόγους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης Αμπού Ουμπάιντα. Είπε ότι αυτό έγινε ως απάντηση στις προσπάθειες διαμεσολάβησης του Κατάρ και για να «αποδειχθεί στον αμερικανικό λαό και στον κόσμο ότι οι ισχυρισμοί του Μπάιντεν και της φασιστικής κυβέρνησής του είναι ψευδείς και αβάσιμοι». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για μια Αμερικανίδα και την κόρη της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass