Παγκόσμια επαγρύπνηση

* Φόβοι ΗΠΑ για τρομοκρατικά χτυπήματα * Τους πολίτες να εγκαταλείψουν τον Λίβανο συστήνει η Γερμανία *Ολους τους διπλωμάτες του από την Τουρκία αποσύρει το Ισραήλ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2023 7:17

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς πολίτες σε όλο τον κόσμο να είναι σε επαγρύπνηση, εξαιτίας του κινδύνου για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σε ανακοίνωσή του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ γράφει: «Παγκόσμια προσοχή: Λόγω της αυξημένης έντασης σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, της πιθανότητας τρομοκρατικών επιθέσεων, διαδηλώσεων ή βίαιων ενεργειών εναντίον πολιτών και συμφερόντων των ΗΠΑ, το υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες στο εξωτερικό να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή».
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση στις τουριστικές περιοχές, να ακολουθούν το υπουργείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να εγγράφονται στα προγράμματά του για να λαμβάνουν ειδοποιήσεις και να διευκολύνουν τον εντοπισμό τους κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Την ίδια ώρα, απειλές για την ασφάλεια στην Ευρώπη, οι οποίες σχετίζονται με τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς, έχουν σημάνει συναγερμό στη Γηραιά Ήπειρο.
Μια σειρά από χτυπήματα και απειλές τις τελευταίες ημέρες έχουν οδηγήσει Αρχές και κυβερνήσεις σε επαγρύπνηση, ενώ η απειλή ενός νέου προσφυγικού κύματος προκαλεί επιπλέον δυσφορία στις Βρυξέλλες.
Χθες μόνο, τρία σχολεία εκκενώθηκαν στο Βέλγιο μετά από προειδοποίηση για βόμβα, ενώ στη Γαλλία για ακόμη μια φορά οι Αρχές προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση αεροδρομίων, ύστερα από ανάλογη απειλή.
ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΕΞ
Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας κάλεσε την Πέμπτη τους Γερμανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τον Λίβανο. Οι Γερμανοί πολίτες κλήθηκαν επίσης να καταχωρίσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα και να είναι ενήμεροι για τις τρέχουσες συμβουλές ασφαλείας στη χώρα, έγραψε το υπουργείο στο X, πρώην γνωστό ως Twitter.
ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ
Το Ισραήλ αποσύρει όλους τους διπλωμάτες του από την Τουρκία, σύμφωνα με πηγές του Middle East Eye. Το Ισραήλ απέσυρε όλους τους διπλωμάτες του από την Τουρκία την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένης της πρέσβειρας Irit Lillian, λίγες ημέρες μετά την αύξηση της ταξιδιωτικής του οδηγίας στο υψηλότερο επίπεδο, δήλωσαν στο Middle East Eye πολλαπλές πηγές με γνώση του θέματος. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (NSC) του Ισραήλ εξέδωσε προειδοποίηση κατά των ταξιδιών στην Τουρκία την Τρίτη, επικαλούμενο φόβους ότι ισραηλινοί ταξιδιώτες μπορεί να αποτελέσουν στόχο.
Μία πηγή ανέφερε ότι η ισραηλινή συμβουλή του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας δεν διαφοροποιούσε τους διπλωμάτες από τους απλούς Ισραηλινούς πολίτες και είχε καλέσει όλους τους Ισραηλινούς να φύγουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass