Μπαράζ ρουκετών από Χαμάς στο Ισραήλ

Πυρά και από Χεζμπολάχ – «Μη μας δοκιμάζετε» δηλώνει ο Νετανιάχου

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2023 7:10

ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Η λιβανέζικη ένοπλη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι στόχευσε χθες πέντε

θέσεις του ισραηλινού στρατού στο βόρειο Ισραήλ, ενώ μια πηγή ασφαλείας στον Λίβανο και το τηλεοπτικό δίκτυο al-Manar που ελέγχεται από τη Χεζμπολάχ ανέφεραν ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον βόρειο Λίβανο.
Η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ και το Ισραήλ ανταλλάσσουν εδώ και μέρες πυρά στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ, μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Νωρίτερα χθες ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως ενεργοποίησε σχέδιο για την απομάκρυνση των κατοίκων 28 χωριών που βρίσκονται σε απόσταση έως δύο χιλιομέτρων κατά μήκος των βορείων συνόρων του με τον Λίβανο. Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κάσαμ, ανακοίνωσε χθες πως εκτόξευσε μπαράζ ρουκετών εναντίον της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ «σε απάντηση για τη στόχευση αμάχων». Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι σειρήνες ήχησαν επίσης στη μητρόπολη Τελ Αβίβ και σε πολλές πόλεις στο κεντρικό Ισραήλ, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.
Σειρήνες ήχησαν και στην Ιερουσαλήμ και η συνεδρίαση της ολομέλειας της Κνεσέτ (ισραηλινό κοινοβούλιο) που βρισκόταν σε εξέλιξη διεκόπη, οι Ισραηλινοί βουλευτές μπήκαν σε καταφύγια, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν στην ισραηλινή τηλεόραση. Εκρήξεις ακούστηκαν αλλά δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην ομιλία του χθες στο Κοινοβούλιο, πριν διακοπεί η συνεδρίαση από τις σειρήνες συναγερμού, προειδοποίησε το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, να μην ανοίξουν δεύτερο μέτωπο κατά του Ισραήλ στο βορρά. Μιλώντας για το μέτωπο του πολέμου βόρεια του Ισραήλ, στα σύνορα με τον Λίβανο, προειδοποίησε Ιράν και Χεζμπολάχ αναφέροντας χαρακτηριστικά: «μη μας δοκιμάζετε στον βορρά, μην κάνετε το ίδιο λάθος με το παρελθόν. Το τίμημα που θα πληρώσετε θα είναι ακόμα μεγαλύτερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».Πάνω από 4.150 νεκροί
Ισραηλινές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα και η εκτόξευση ρουκετών σε ισραηλινό έδαφος συνεχίζονται καθημερινά μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση στις 7 Οκτωβρίου. Πάνω από 2.750 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα και πάνω από 1.400 στο Ισραήλ. Εκατοντάδες μεταξύ αυτών είναι άμαχοι και παιδιά. Οι συνοριακές αρχές δεν έχουν καταφέρει να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό στην πλευρά της Γάζας στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο, δήλωσε τη Δευτέρα Παλαιστίνιος αξιωματούχος στο CNN.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass