«Ιστορική» συμφωνία Γερμανίας - Ισραήλ

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΑΞΙΑΣ ΣΧΕΔΟΝ 4 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2023 8:10

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
«Ιστορική συμφωνία», ύψους σχεδόν 4 δισ. ευρώ, υπεγράφη μεταξύ Γερμανίας και Ισραήλ για την προμήθεια αντιπυραυλικού συστήματος στον γερμανικό στρατό. Οι υπουργοί Αμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, και του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, υπέγραψαν χθες συμφωνία για την προμήθεια του μεγάλου βεληνεκούς συστήματος αντιβαλλιστικών πυραύλων Arrow-3.


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα αμυντική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, ύψους σχεδόν 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Για «ιστορική ημέρα» έκανε λόγο ο Πιστόριους.
«Με τη συμφωνία για το Arrow-3 το Ισραήλ συνεισφέρει σημαντικά στην ασφάλειά μας στη Γερμανία, στην ασφάλειά μας στην Ευρώπη, στην ασφάλεια του εναέριου χώρου μας. Είναι ιστορική ημέρα» δήλωσε ο κ. Πιστόριους, και πρόσθεσε ότι στόχος του Βερολίνου είναι το σύστημα να ενσωματωθεί στη ΝΑΤΟϊκή ασπίδα, «ώστε να μπορούν οι γείτονές μας να χρησιμοποιούν αυτήν την προστασία».
Ο Γκαλάντ, από την πλευρά του, τόνισε ότι η συμφωνία -«η μεγαλύτερη μεταξύ Ισραήλ και Γερμανίας»- δείχνει το επίπεδο της εταιρικής σχέσης των δύο χωρών. Οι γονείς του Γκαλάντ επιβίωσαν του Ολοκαυτώματος και ο ίδιος τόνισε ότι «η συμφωνία αποτελεί συγκινητικό γεγονός για κάθε Εβραίο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass