ΜΑΤΕΟ ΜΕΣΙΝΑ ΝΤΕΝΑΡΟ

Πέθανε ο τελευταίος νονός της Κόζα Νόστρα

ΤΟΝ ΦΩΝΑΖΑΝ DIABOLIK, ΟΝΟΜΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΓΝΩΣΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΚΟΜΙΚ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2023 7:06

ΡΩΜΗ

Καταζητούμενος επί τρεις δεκαετίες από όλες τις αστυνομίες της Ιταλίας,

ο πανίσχυρος νονός της σικελικής Μαφίας Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, που πέθανε στη φυλακή στα 61 του χρόνια, ήταν ένας αδίστακτος δολοφόνος, ο τελευταίος εκπρόσωπος της παλιάς φρουράς της Κόζα Νόστρα.
«Με τους ανθρώπους που έχω σκοτώσει με τα χέρια μου, θα μπορούσα να γεμίσω νεκροταφείο», είχε παινευτεί σε έναν φίλο του αυτός ο λάτρης των όπλων, σύμφωνα με δηλώσεις του που έχουν δημοσιευθεί στον ιταλικό Τύπο, οι οποίες έχτισαν την εικόνα αυτού του δολοφόνου της Κόζα Νόστρα που πέθανε και διέπραξε την πρώτη του ανθρωποκτονία σε ηλικία 18 ετών.ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ DIABOLIK
Επονομάσθηκε Diabolik, από το όνομα του πρωταγωνιστή εγκληματία γνωστού ιταλικού κόμικ του οποίου και ο ίδιος ήταν θαυμαστής. Καταδικάσθηκε σε έξι φορές ισόβια κάθειρξη και υπήρξε ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός της Κόζα Νόστρα της επαρχίας Τράπανι της δυτικής Σικελίας, αν και η εξουσία του απλωνόταν μέχρι το Παλέρμο. Γεννημένος στις 26 Απριλίου 1962 στο Καστελβετράνο, κολυμπάει από τα παιδικά του χρόνια μέσα στο οργανωμένο έγκλημα: ο πατέρας του, ο ντον Τσίτσο, είναι ο αρχηγός της τοπικής φατρίας και έχει την εκτίμηση του «capo dei capi» Σαλβατότε (Τότο) Ριίνα (1930-2017), του αφεντικού του Κορλεόνε, του επονομαζόμενου «κτήνους» για την στυγνότητά του.
Ο Ματέο θα δημιουργήσει επίσης στενούς δεσμούς με τον Τότο Ριίνα. Το 1992, βρίσκεται στην ομάδα των εκτελεστών που ο Τότο Ριίνα στέλνει στη Ρώμη για να δολοφονήσει τον δικαστή του αγώνα κατά της Μαφίας Τζοβάνι Φαλκόνε. Τελικά, η ομάδα ανακαλείται και ο Ριίνα θα δολοφονήσει με παγιδευμένο αυτοκίνητο τον Φαλκόνε στις 23 Μαΐου κοντά στο Παλέρμο.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass