ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί σε επιδρομή Ισραηλινών

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2023 8:30

ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στη Δυτική Όχθη τα ξημερώματα της Κυριακής .
Όπως μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο κεφάλι στη διάρκεια της επιχείρησης που έγινε στον καταυλισμό προσφύγων Νουρ Σαμς στο Τουλκάρεμ.


Οι συγκρούσεις στην περιοχή αυτή έχουν πολλαπλασιαστεί από τις αρχές του έτους, όπου Παλαιστίνιοι επιτίθενται συχνά σε Ισραηλινούς και Εβραίοι έποικοι σε Παλαιστινίους. Οι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν όταν πυροβολήθηκαν με αληθινές σφαίρες. Πρόκειται για τους Οσάιντ Άμπου Άλι, 22 ετών και Άμπντελ Ραχμάν Άμπου Νταγάς, 32 ετών, σύμφωνα με το υπουργείο. Σε ανακοίνωσή της, η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς αναφέρει ότι ο «μάρτυρας Οσάιντ Άμπου Άλι» ήταν μαχητής της.
Ο Iσραηλινός Στρατός, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις στα κατεχόμενα εδάφη. Ένας στρατιώτης «τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα σφαίρας» κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς, κοντά στην πόλη Τουλκάρεμ.
Ο Ιμπραχίμ αλ Νίμερ, κάτοικος του καταυλισμού και τοπικός εκπρόσωπος της Λέσχης Παλαιστίνιων Κρατουμένων, μιας ένωσης που προασπίζεται τα δικαιώματα των Παλαιστίνιων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές, είπε ότι τα δύο θύματα ήταν άμαχοι.
«Ο στρατός μπήκε στον καταυλισμό μετά τις 2 το πρωί (…) κατέστρεψε δρόμους και κατεδάφισε ορισμένα σπίτια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Οι ισραηλινές δυνάμεις, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι εξάρθρωσαν ένα «κέντρο διοίκησης» και ανακάλυψαν μεγάλο αριθμό εκρηκτικών μηχανισμών στον καταυλισμό. «Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ύποπτοι άνοιξαν πυρ και εκτόξευσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς εναντίον των δυνάμεων, που απάντησαν με αληθινές σφαίρες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass