«Γιορτή ενός ελεύθερου λαού»

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2023 7:02

KIEBO
Ο Βλοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε τον «ελεύθερο ουκρανικό λαό» με την ευκαιρία της γιορτής της ανεξαρτησίας της χώρας.
Και ενώ διανύουμε τον 19ο μήνα της ρωσικής επίθεσης, ο Ζελένσκι ανέφερε στην ανακοίνωσή του: «Ο μεγάλος λαός της μεγάλης Ουκρανίας γιορτάζει σήμερα μία μεγάλη ημέρα: την Ημέρα της Ανεξαρτησίας! Τη γιορτή ενός ελεύθερου λαού. Τη γιορτή των δυνατών. Τη γιορτή των άξιων. Τη γιορτή των ίσων».
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας χαιρέτισε τους στρατιώτες, τις οικογένειές τους, το σώμα των εκπαιδευτικών, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους όσοι βοηθούν στην άμυνα της χώρας απέναντι στη ρωσική επίθεση. «Όσοι επέζησαν της κατοχής είναι σημαντικοί», τόνισε, την ώρα που το 20% της ουκρανικής επικράτειας βρίσκεται ακόμη στα χέρια της Μόσχας.
Ανακοίνωση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας εξέδωσε και ο αρχηγός των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βαλέρι Ζαλούζνι, χαιρετίζοντας «την Ουκρανία, τη χώρα των υπερήφανων, ηρωικών και γενναίων ανθρώπων».
Ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας Πληροφοριών, Κίριλο Μπουντάνοφ, έγραψε στο Telegram για «έναν κοινό στόχο: νίκη, ένα κοινό όνειρο: οικοδόμηση ενός μέλλοντος ανεξαρτησίας, ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας».
Ο Βασίλ Μαλιούκ, αρχηγός των υπηρεσιών ασφαλείας, τόνισε ότι η Ουκρανία είναι όρθια παρά τη ρωσική εισβολή. Η ανεξαρτησία «έγινε όχι μόνο η προσωποποίηση του δικαιώματός μας στην ζωή και την ελευθερία , αλλά επίσης σύμβολο ηρωισμού και ανδρείας», σημείωσε στο Telegram.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass