«Επιασαν» 297 παραβάτες οδηγούς μόνο σε 3 ημέρες

ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2023 9:01

ΛΟΝΔΙΝΟ


Κάμερες συνδεδεμένες σε ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης έπιασαν σχεδόν 300 οδηγούς να παρανομούν κατά τις τρεις πρώτες ημέρες χρήσης του συστήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι οδηγοί χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα ή δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας. Αναλυτικά, τις πρώτες 72 ώρες χρήσης το σύστημα με τις κάμερες τεχνητής νοημοσύνης εντόπισε: 117 παραβάσεις για κινητά τηλέφωνα και 180 παραβάσεις της ζώνης ασφαλείας. Παρόλο που οι κάμερες χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό πιθανών παραβάσεων, όλες οι εικόνες εξετάζονται από αξιωματικό στη συνέχεια, δήλωσε η αστυνομία του Ντέβον και της Κορνουάλης. Ο επικεφαλής του τμήματος οδικής ασφάλειας δήλωσε: «Οταν δοκιμάσαμε αυτήν την τεχνολογία πέρυσι, απογοητευτήκαμε από τον αριθμό των οδηγών που εντοπίστηκαν να μη φορούν ζώνη ασφαλείας. Τα πρώτα αποτελέσματα από την τελευταία δοκιμή δείχνουν ότι υπάρχει επίσης πρόβλημα με τη χρήση κινητού τηλεφώνου, η οποία είναι επικίνδυνη και παράνομη. Με αυτήν τη νέα τεχνολογία θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα σε όποιον συνεχίζει να χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του κατά τη διάρκεια της οδήγησης, να το θυμάστε θα σας πιάσουν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass