ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Νεογνό ανάμεσα σε νεκρούς από ρωσικό βομβαρδισμό

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2023 9:10

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους ένα νεογνό, σε ρωσικό βομβαρδισμό χθες στη νότια ουκρανική επαρχία Χερσώνα, ανακοίνωσε το Κίεβο. «Η Ρωσία σκότωσε έξι ανθρώπους στην επαρχία Χερσώνα», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο.


Από τον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν τρεις ενήλικοι και ένα νεογνό 23 ημερών στην τοποθεσία Σιρόκα Μπάλκα και δύο ακόμα άτομα στην τοποθεσία Στάνισλαφ, ανέφερε. Σε μία από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός, φαίνεται μια στήλη μαύρου καπνού να υψώνεται πάνω από ένα σπίτι.
«Το παντρεμένο ζευγάρι και η κόρη τους ηλικίας 23 ημερών σκοτώθηκαν από πυρά του εχθρικού πυροβολικού», έγραψε στο Telegram. «Ο 12χρονος γιος τους νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση», πρόσθεσε. Στο Στάνισλαβ, δύο άνδρες σκοτώθηκαν και ένα άτομο τραυματίστηκε.
«Οι τρομοκράτες δεν θα σταματήσουν ποτέ από μόνοι τους να σκοτώνουν αμάχους», τόνισε ο Κλιμένκο. «Πρέπει να σταματήσουν τους τρομοκράτες. Διά της βίας. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα άλλο».
Στο μεταξύ κατασβέστηκε μια μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε μια αποθήκη λιπασμάτων στην πόλη Ράμενσκογιε στην επαρχία της Μόσχας, ανέφερε η ρωσική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων.
Η φωτιά επεκτάθηκε σε 2.700 τετραγωνικά μέτρα πριν κατασβεστεί, τόνισε το πρακτορείο ειδήσεων RIA. Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν πυκνό μαύρο καπνό και φλόγες, που είναι ορατές από απόσταση εκατοντάδων μέτρων. Η εισαγγελία της επαρχίας της Μόσχας ανέφερε ότι με βάση προκαταρκτικές έρευνες η αιτία της πυρκαγιάς ήταν η παραβίαση των κανόνων πυρασφάλειας κατά τη διάρκεια εργασιών συγκόλλησης, ανέφερε το TASS.
Όλοι οι εργαζόμενοι στην αποθήκη απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις. Χθες επίσης Ρωσικό πολεμικό πλοίο εκτόξευσε προειδοποιητικά πυρά εναντίον φορτηγού πλοίου που κατευθυνόταν προς το λιμάνι Ιζμαήλ στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
«Για να αναγκαστεί το πλοίο να σταματήσει, ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο εκτόξευσε προειδοποιητικά πυρά με ελαφρά αυτόματα όπλα», ανέφερε το Υπουργείο. Σύμφωνα με τη Μόσχα, ο καπετάνιος αυτού του πλοίου, που φέρει σημαία Παλάου, το Sukru Okan, δεν απάντησε σε εντολή να σταματήσει για «επιθεώρηση σχετικά με τη μεταφορά απαγορευμένων εμπορευμάτων».
Στη συνέχεια, ένα ελικόπτερο με Ρώσους στρατιώτες επενέβη για να επιθεωρήσει το πλοίο, στο οποίο επετράπη να συνεχίσει την πορεία του προς το ουκρανικό λιμάνι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το λιμάνι Ιζμαήλ στην περιοχή της Οδησσού, έχει γίνει ένας από τα κύρια σημεία εξόδου για τα ουκρανικά αγροτικά προϊόντα από τότε που η Μόσχα αποσύρθηκε από τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass