Οι χώρες-«μαγνήτες» για τους Κροίσους του πλανήτη

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2023 7:01

ΛΟΝΔΙΝΟ
Τη μεγαλύτερη φυγή εκατομμυριούχων από οποιαδήποτε άλλη χώρα του πλανήτη αναμένεται να καταγράψει τη φετινή χρονιά η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη και η χώρα με τον δεύτερο υψηλότερο πληθυσμό στον κόσμο, αναφέρει μια νέα έρευνα.


Σύμφωνα με στοιχεία της λονδρέζικης εταιρείας Henley & Partner’s, που μεσολαβεί μεταξύ ζάπλουτων και χωρών που πωλούν υπηκοότητες, η Κίνα αναμένεται να χάσει λόγω μετανάστευσης τη φετινή χρονιά τον μεγαλύτερο αριθμό εκατομμυριούχων.
Τα στοιχεία της εταιρείας έδειξαν, σύμφωνα με το CNBC, ότι 10.800 εκατομμυριούχοι είχαν μεταναστεύσει την περασμένη χρονιά από την Κίνα και τη φετινή χρονιά αναμένεται να την εγκαταλείψουν άλλοι 13.500.
Η φυγή αυτή δεν ξεκίνησε, όπως πολλοί θα ανέμεναν, με την πανδημία του κορονοϊού, αλλά συνεχίζεται αδιάκοπα εδώ και μία δεκαετία με την Κίνα να καταγράφει κάθε χρόνο τη μεγαλύτερη έξοδο εκατομμυριούχων, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται η γενική αύξηση του πλούτου στη χώρα, όπως επισήμανε ο Άντριου Άμοιλς, επικεφαλής της έρευνας της New World Wealth, που συνέβαλε στη σύνταξη της έκθεσης.
Η Henley & Partners προβλέπει ότι δεύτερη μετά την Κίνα θα είναι φέτος η Ινδία στη φυγή εκατομμυριούχων – κάπου 6.500, χίλιοι λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι εκτιμάται ότι θα μετακομίσουν στο εξωτερικό. Η έκθεση σημειώνει ότι την τάση μετανάστευσης επενδύσεων από την Ινδία έχουν προκαλέσει εν μέρει «η απαγορευτική φορολογική νομοθεσία σε συνδυασμό με τους δαιδαλώδεις, περίπλοκους και ανοιχτούς σε παρερμηνείες και καταχρήσεις κανόνες αναφορικά με τα εμβάσματα στο εξωτερικό».
Το Χονγκ Κονγκ αναμένεται να χάσει φέτος κάπου χίλιους εκατομμυριούχους, ενώ εκροές εκατομμυριούχων θα αντιμετωπίσουν επίσης και η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία (800 και 300 αντίστοιχα).
Όσον αφορά τη Ρωσία, παρά την πολιτική αναταραχή και την οικονομική αβεβαιότητα λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, υπολογίζεται ότι περί τους 3.000 εκατομμυριούχους θα την εγκαταλείψουν τη φετινή χρονιά από 8.500 τον περασμένο χρόνο.
Σύμφωνα με την έκθεση η Αυστραλία θα μπορούσε να ξεπεράσει φέτος τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην υποδοχή του μεγαλύτερου αριθμού εκατομμυριούχων – 5.200 έναντι 4.500 αντίστοιχα -, ενώ ακολουθεί η Σιγκαπούρη με εκτιμώμενη εισροή 3.200 εκατομμυριούχων το 2023. Οι δυτικές χώρες στο σύνολό τους παραμένουν ελκυστικός προορισμός για τους εκατομμυριούχους, σύμφωνα με την έρευνα με τις ΗΠΑ (2.100), την Ελβετία (1.800) και τον Καναδά (1.600) να φιγουράρουν στην πρώτη δεκάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass