Φωτιές και καταιγίδες σε Τουρκία - Ιταλία

Εκκενώθηκε νοσοκομείο, έκλεισε αεροδρόμιο - Δύο γυναίκες νεκρές

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2023 7:24

ΑΓΚΥΡΑ
Δασική πυρκαγιά έχει ξεσπάσει κοντά στο θέρετρο Κέμερ στην επαρχίας της Ατάλλειας στην Τουρκία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο από ξηράς και αέρος. Το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας ανακοίνωσε ότι η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα λόγω των ανέμων και της ξηρασίας. Δέκα αεροσκάφη, 22 ελικόπτερα και περισσότερα από 200 οχήματα συμμετέχουν στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης.
Το Κρατικό Νοσοκομείο του Κέμερ εκκενώθηκε προληπτικά, ενώ έξι άνθρωποι νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα.
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Εν τω μεταξύ νέες πυρκαγιές ξέσπασαν στη διάρκεια της νύχτας στην Ιταλία με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να προσπαθούν να περιορίσουν πύρινο μέτωπο στη Σικελία, που υποχρέωσε τις Αρχές να διακόψουν προσωρινά τη λειτουργία μεγάλου αεροδρομίου προκαλώντας χάος στις μετακινήσεις.
Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του αεροδρομίου του Παλέρμο, το αεροδρόμιο έμεινε κλειστό μέχρι τις 11:00 τοπική ώρα και αρκετές πτήσεις ακυρώθηκαν καθώς το έζωσαν οι φλόγες, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανήρτησε νωρίς το πρωί στο Twitter.
Οι τελευταίες πυρκαγιές στην Ιταλία έρχονται εν μέσω ενός νέου κύματος καύσωνα που μετατρέπει σε καμίνι τη νότια Ευρώπη με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται χθες στους 47,6 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική Σικελία – κοντά στο πανευρωπαϊκό ρεκόρ των 48,8C.
Συνολικά 16 πόλεις στην Ιταλία – ανάμεσά τους το Παλέρμο και η Κατάνια – έχουν τεθεί σε ύψιστο συναγερμό λόγω του καύσωνα.
Την ίδια ώρα σφοδρή καταιγίδα στην οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο, προκάλεσε καταστροφές σε στέγες σπιτιών, ενώ ξερίζωσε δέντρα. Δύο γυναίκες σκοτώθηκαν από πτώση δέντρων προχθες και χθες κοντά στις επαρχίες της Μόντζα και της Μπρέσια στη βόρεια Ιταλία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass