Αναγκάζονται να βγάζουν μόνοι τους τα δόντια τους

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2023 9:30

ΛΟΝΔΙΝΟ
Αρκετοί άνθρωποι αναγκάστηκαν να βγάλουν μόνοι τους τα δόντια τους στο σπίτι, επειδή δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε οδοντίατρο ή επειδή το κόστος της επίσκεψης είναι ιδιαίτερα ακριβό, σύμφωνα πρόσφατη έκθεση στη Βρετανία.


Η Επιτροπή Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας αναφέρει σε έκθεση της ότι «επείγουσα και θεμελιώδης μεταρρύθμιση», τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο άνθρωποι στον 21ο αιώνα να υποβάλλουν τον εαυτό τους σε «πρακτικές αγωνίας και πόνου».
Ομάδες ακτιβιστών, όπως η «Toothless in UK», διαμαρτύρονταν έξω από το Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής.  Η έκθεση περιλαμβάνει στοιχεία από μια δημοσκόπηση του YouGov που διενεργήθηκε τον Μάρτιο του 2023, στην οποία πήραν μέρος 2.104 άτομα. Τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι το 10% των επιχείρησε «DIY (Do it Yourself) οδοντιατρική» – και από αυτούς, το 20% δεν μπορούσε να βρει οδοντίατρο στο Βρετανικό Σύστημα Υγείας. Σε συνέδριο που διοργάνωσε η επιτροπή τον Ιούνιο, ακούστηκαν επίσης μαρτυρίες ασθενών που εξάγουν τα δόντια τους στο σπίτι, καθώς και ανθρώπων που αισθάνονται απομονωμένοι, λόγω της επιδείνωσης της στοματικής τους υγείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass