ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ

Ισραηλινό σφυροκόπημα στη Δ. Οχθη

ΕΠΤΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΤΖΕΝΙΝ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2023 9:20

ΤΕΛ ΑΒΙΒ


Οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν στη διάρκεια της νύχτας με drones την Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ενώ εκατοντάδες στρατιώτες εισέβαλαν στην πόλη και συγκρούονται με ενόπλους, με αποτέλεσμα να έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιοι. Το Ισραήλ πλήττει «με μεγάλη ισχύ» την Τζενίν, «προπύργιο της τρομοκρατίας», υποστήριξε χθες ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν. Ο ίδιος μιλώντας στους δημοσιογράφους, ισχυρίστηκε ότι στον καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων της πόλης αυτής οργανώθηκαν «τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών» αμάχων. «Πλήττουμε αυτό το προπύργιο της τρομοκρατίας με μεγάλη ισχύ», πρόσθεσε.
Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο τουλάχιστον επτά Παλαιστινίων στην Τζενίν και τον τραυματισμό ακόμα 27, εκ των οποίων οι επτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Εκατοντάδες μέλη ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων, περιλαμβανομένης της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ, βρίσκονται στον καταυλισμό της Τζενίν, οπλισμένα με διάφορα όπλα που έχουν περάσει λαθραία στη Δυτική Όχθη ή που έχουν αρπάξει από τις ισραηλινές δυνάμεις όπως και με εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατέσχεσαν έναν αυτοσχέδιο εκτοξευτήρα ρουκετών, ενώ έπληξαν εγκατάσταση αποθήκευσης όπλων και εκρηκτικών.
Στη χθεσινή επιχείρηση συμμετέχουν 1.000 με 2.000 Ισραηλινοί στρατιώτες και, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού, αυτή έχει στόχο «να σπάσει τη νοοτροπία ότι ο καταυλισμός, που έχει γίνει σφηκοφωλιά, αποτελεί ασφαλές καταφύγιο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass