Πλανητάριο... έρχεται στη Λάρισα

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΗΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2023 11:42

Αύριο Τετάρτη ξεκινά το Φεστιβάλ Πηνειού 2023, με πληθώρα δράσεων συναυλιών και εκδηλώσεων.
Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, μοναδικό στο είδος του, έρχεται στο Φεστιβάλ Πηνειού που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δ. Λαρισαίων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, να μας χαρίσει μια ανεπανάληπτη οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία.


Πρόκειται για μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου, με καρέκλες για τους θεατές, που ταξιδεύει σε όλη τη χώρα.
Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων, με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων!
Ζούμε σε μια εποχή που η ποιοτική επιστημονική εκπαίδευση είναι πιο σημαντική από ποτέ. Ζούμε παράλληλα σε μία δύσκολη εποχή. Είναι ανάγκη να ξεφύγουμε, να εξερευνήσουμε, να ανακαλύψουμε, να παρατηρήσουμε. Ό,τι υπάρχει γύρω μας και μας αρέσει. Ό,τι υπάρχει μακριά μας και μας εξάπτει την φαντασία.
ΜΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΗ ΝΕΛΛΑ ΓΚΟΛΑΝΤΑ
O Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας με τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Πηνειού 2023, ξανασυστήνει στο κοινό της Λάρισας το έργο της γλύπτριας εικαστικού Νέλλας Γκόλαντα και τον «γλυπτό ποταμό», έργο που έχει σηματοδοτήσει το αστικό τοπίο της πόλης μας.
Παράλληλα, παρουσιάζει παραδείγματα πόλεων σε όλο τον κόσμο, οι οποίες ξαναβρίσκουν τη σχέση τους με το υγρό στοιχείο, επανασχεδιάζοντας παραθαλάσσια ή παραποτάμια μέτωπα, καταργώντας δρόμους έντονης κυκλοφορίας που εμποδίζουν τη σχέση των πολιτών με την υδάτινη γραμμή.
Τις απογευματινές ώρες (6-8) θα πραγματοποιείται workshop για παιδιά, τα οποία θα δημιουργούν μακέτες /κατασκευές με επιφάνειες εμπνευσμένες από τα στοιχεία των έργων της Νέλλας Γκόλαντα.
Χορηγοί: Exalco, Leroy Merlin, Πλαίσιο, Las Ramblas, Εφημερίδα Ελευθερία, Ζυθοποιία Πηνειού - Lola Beer, Κορπή Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Μεϊδάνης Ηλεκτρολογικός Εξοπλισμός, ΙΕΚ Δήμητρα, Ακαμάτρα, Hotel Dionisos, Παγοποιεία Μπασδέκη, MyThess.gr, Dr. Doctor, Musica Radio, XP Energy
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισα, Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass