Τουριστικό υποβρύχιο αγνοείται στον Ατλαντικό

ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2023 10:23

ΛΟΝΔΙΝΟ
Υποβρύχιο που χρησιμοποιείται για να μεταφέρει τουρίστες για να δουν το ναυάγιο του Τιτανικού αγνοείται στον Ατλαντικό Ωκεανό, μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η OceanGate Expeditions, εταιρεία που αναπτύσσει υποβρύχια για αποστολές σε βαθιές θάλασσες, επιβεβαίωσε ότι ένα από τα υποβρύχιά της έχει εξαφανιστεί. Επίσης, αναφέρει ότι λαμβάνει εκτεταμένη βοήθεια μεταξύ άλλων από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες καθώς προσπαθεί να επανακτήσει επαφή. Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian στο σκάφος επέβαιναν πέντε άτομα.
Το σκάφος λειτουργεί στέλνοντας ένα μήνυμα κάθε 15 λεπτά για να δώσει σήμα σε όσους βρίσκονται στην ξηρά ότι είναι ασφαλές, ωστόσο το Sky News γνωρίζει ότι αυτά τα μηνύματα δεν έχουν ακουστεί από αυτό το σκάφος για περισσότερες από επτά ώρες.
Αν και η αποστολή ξεκίνησε από τον Καναδά, η ακτοφυλακή της Βοστώνης δήλωσε στο BBC ότι ηγείται της επιχείρησης αναζήτησης. Το σκάφος μπορεί να μεταφέρει έως και πέντε άτομα – αλλά δεν είναι σαφές πόσοι επέβαιναν σε αυτό. H Daily Mail αναφέρει ότι θεωρείται ότι στο σκάφος βρίσκεται ο δισεκατομμυριούχος Hamish Harding, διευθύνων σύμβουλος της Acton Aviation στο Ντουμπάι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass