ΠΟΛΩΝΙΑ

Μετονομάζεται η λεωφορειακή γραμμή 666 για την «Κόλαση»

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2023 9:37

ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Οι επιβάτες που περιμένουν στον αυτοκινητόδρομο το λεωφορείο 666 για να πάνε στη δημοφιλή, παραθαλάσσια «Κόλαση» δεν θα μπορούν πλέον να επιβιβαστούν στη συγκεκριμένη γραμμή αφού η τοπική εταιρεία στην Πολωνία άλλαξε τον αριθμό της, μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε από θρησκευτικές οργανώσεις. Η πολωνική πόλη Χελ (γράφεται Hel αλλά προφέρεται σαν την αγγλική λέξη hell που σημαίνει «Κόλαση»), είναι μαγνήτης για τους παραθεριστές που προσελκύονται από τις αμμουδερές παραλίες και τα δασικά μονοπάτια της. Δεν θυμίζει σε τίποτα τον φλεγόμενο λάκκο της αιώνιας καταδίκης στον οποίο παραπέμπει το όνομά της – τουλάχιστον για τους αγγλόφωνους.


Τουρίστες και ντόπιοι έβλεπαν εδώ και πολύ καιρό την κωμική πλευρά του ονόματος και για πολλούς η λεωφορειακή γραμμή 666, που παραπέμπει στον «αριθμό του θηρίου», δεν ήταν παρά ένας ανώδυνος αστεϊσμός.
Όμως δεν το έβρισκαν όλοι διασκεδαστικό. Η τοπική μεταφορική εταιρεία δεχόταν επικρίσεις από ανθρώπους που πίστευαν ότι προσβάλλει τις θρησκευτικές ευαισθησίες τους.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο υποχώρησε υπό το βάρος των επιστολών και των αιτημάτων που μας εστάλησαν -δεν ήταν πολυάριθμες αλλά επαναλαμβάνονταν επί πολλά χρόνια οι παρακλήσεις να αλλάξει ο αριθμός της γραμμής», είπε ο Μάρσιν Σβάτσικ, της τοπικής εταιρείας PKS Gdynia.
Η εταιρεία αποφάσισε έτσι να αλλάξει τον αριθμό της γραμμής σε «669». Σύμφωνα με τον Σβάτσικ, υπήρχαν διαμαρτυρίες τόσο από μεμονωμένα άτομα όσο και από χριστιανικές οργανώσεις εδώ και σχεδόν 10 χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass