Καύσωνας θα σαρώσει δυτική και βόρεια Ευρώπη

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 45°C ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2023 9:25

Ένα κύμα καύσωνα που έχει ήδη δείξει... τα δόντια του θα σαρώσει τη δυτική και τη βόρεια Ευρώπη τις προσεχείς εβδομάδες.
Μάλιστα, η Ιβηρική Χερσόνησος αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με ακραίες θερμοκρασίες έως τα τέλη Ιουνίου, καθώς, για παράδειγμα, στη Σεβίλλη ο υδράργυρος προβλέπεται ότι θα «πιάσει» τους 45 βαθμούς Κελσίου μέσα στον μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το Bloomberg.


Αντίστοιχα, την επόμενη εβδομάδα, οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν τους 34 βαθμούς Κελσίου στο Βερολίνο και τους 27 βαθμούς Κελσίου στο Λονδίνο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μεσοπρόθεσμων Προγνώσεων (ECMWF).
Χαρακτηριστικό είναι το σημείωμα της Maxar Technologies, η οποία αναφέρει ότι «οι θερμοκρασίες προβλέπεται να είναι ασυνήθιστα υψηλές» κατά τις επόμενες 6-10 ημέρες.
«Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη νοτιοδυτική Σκανδιναβία και τα βρετανικά νησιά», όπως προστίθεται.
Το Όσλο θα μπορούσε να δει θερμοκρασίες 30 βαθμούς Κελσίου αυτήν την Πέμπτη και την Παρασκευή, περίπου 6 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με τη Maxar.
Το Σαββατοκύριακο, στο Άμστερνταμ και το Παρίσι αναμένονται υψηλότερες θερμοκρασίες από ό,τι συνήθως.
Παράλληλα, νέο ρεκόρ ζέστης σημειώθηκε στη Γερμανία, όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 42,6 βαθμούς Κελσίου στο δυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD).
Οι συνθήκες αυτές δημιουργούν ήδη πρόβλημα στη Γερμανία, καθώς η χώρα απειλείται με σοβαρή λειψυδρία τους επόμενους μήνες.
Σε πολλές περιοχές της χώρας η στάθμη των υπόγειων υδάτων έχει υποχωρήσει σημαντικά και η κατάσταση βρίσκεται ήδη σε σημείο «έκτακτης ανάγκης».
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος, η αυξημένη χρήση νερού «θα μπορούσε να ωθήσει στα όριά του το σύστημα διανομής ορισμένων εταιρειών ύδρευσης», ειδικά κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass