Η.Π.Α.

Συνελήφθη ο Ντόναλντ Τραμπ

ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2023 9:10

Έφτασε η ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ θα καταθέσει στο δικαστήριο του Μαϊάμι, όπου αναμένεται να αποφασιστεί αν θα παραπεμφθεί σε δίκη, κάτι που, αν συμβεί, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένας πρώην Αμερικανός πρόεδρος θα βρεθεί κατηγορούμενος.


Ο Αμερικανός μεγιστάνας αντιμετωπίζει συνολικά 37 κατηγορίες σε ομοσπονδιακό επίπεδο και αφού συνελήφθη, όπως προβλέπει η διαδικασία, έφτασε στο δικαστήριο του Μαϊάμι, μία ώρα πριν ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία (22:00 ώρα Ελλάδος), ενώ εισήλθε στην αίθουσα δέκα λεπτά πριν.
H απαγγελία κατηγοριών θα γίνει χωρίς παρουσία καμερών, ενώ επρόκειτο πριν από αυτό ο Τραμπ να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα.
Ο Τραμπ κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για την κατοχή διαβαθμισμένων εγγράφων σχετικά με την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, καθώς και ότι είπε ψέματα σε αξιωματούχους που προσπάθησαν να τα ανακτήσουν.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, επρόκειτο να δηλώσει αθώος.
Μέσω του ιστότοπου Truth Social, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, έγραψε για τη σύλληψή του:
«Μία από τις πιο θλιβερές μέρες της ιστορίας της χώρας μας. Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή».
Σε άλλο ποστάριμα, έγραψε: «Στον δρόμο για το δικαστήριο. Κυνήγι μαγισσών! Κάντε την Αμερική ξανά σπουδαία».
Ο Τραμπ, που ήδη έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για να επανεκλεγεί στην προεδρία, αναμένεται να έχει την υποστήριξη εκατοντάδων οπαδών του που ήδη βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια στην πόλη της Φλόριντα.
Σύμφωνα με αναλυτές, η χθεσινή διαδικασία θα μπορούσε να μεγαλώσει το χάσμα σε μια ήδη διχασμένη χώρα, ιδίως δεδομένου ότι οι υποστηρικτές του Τραμπ έχουν ήδη καταφύγει μια φορά στη βία (εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021) και σε περίπτωση καταδίκης του φοβούνται για νέο κύκλο εντάσεων. Ο Τραμπ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα, δεν έχει καταδικαστεί για κανένα ποινικό αδίκημα, ωστόσο παραμένει ασαφές αν η υπόθεση αυτή θα οδηγηθεί σε δίκη πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass