Aπαγορεύει τη σβάστικα και το έμβλημα των Ες Ες

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2023 10:53

ΚΑΜΠΕΡΑ
Η αυστραλιανή κυβέρνηση θα απαγορεύσει να επιδεικνύονται δημόσια και να πωλούνται ναζιστικά σύμβολα, ανακοίνωσε χθες ο ομοσπονδιακός υπουργός Δικαιοσύνης Μαρκ Ντρέιφους.


Ο κ. Ντρέιφους τόνισε σε συνέντευξή του στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι θα εισηγηθεί σχέδιο νόμου στα άλλα μέλη της κυβέρνησης, που θα απαγορεύει να επιδεικνύονται δημόσια ο ναζιστικός αγκυλωτός σταυρός (Χάκενκροϊτς, ή σβάστικα) και το σύμβολο των Σούτσταφελ (SS), καθώς και η εμπορία προϊόντων με αυτά τα σύμβολα. Σκοπός είναι «να στείλουμε το μήνυμα ότι η εξάπλωση του μίσους, της βίας και του αντισημιτισμού δεν έχει θέση στην Αυστραλία», τόνισε ο υπουργός.
Η χρήση της σβάστικας για θρησκευτικούς λόγους –το σύμβολο χρησιμοποιούν κυρίως οι ινδουιστές, οι τζαϊνιστές και οι βουδιστές– θα εξαιρεθεί από την απαγόρευση, όπως και χρήσεις για ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς, καλλιτεχνικούς, λογοτεχνικούς, δημοσιογραφικούς και επιστημονικούς σκοπούς.
Ο ναζιστικός χαιρετισμός δεν θα απαγορευθεί σε ομοσπονδιακό επίπεδο, θα αφεθούν να λάβουν αποφάσεις για αυτό οι κυβερνήσεις κάθε πολιτείας ανεξάρτητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass