Ο Χριστός Λυτρωτής με το φεγγάρι στα χέρια του

ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2023 8:12

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ
Ένας Βραζιλιάνος φωτογράφος κατάφερε επιτέλους να απαθανατίσει μια απίστευτη φωτογραφία του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο Ντε Τζανέιρο που φαίνεται να «κρατάει» το φεγγάρι και με τα δύο του χέρια μετά από τρία χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών.
Ο Leonardo Sens τράβηξε την πολυαναμενόμενη φωτογραφία του την Κυριακή, σχεδόν 11 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου βρίσκεται το εμβληματικό άγαλμα και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.


Η viral φωτογραφία δείχνει το μνημείο ύψους 32 μέτρα στην κορυφή του βουνού Κροκοβάντο με το φεγγάρι ακριβώς από πάνω του.
Ο Sens, ο οποίος φωτογραφίζει γύρω από την περιοχή του Ρίο ντε Τζανέιρο από το 2005, αποκάλυψε ότι είχε προετοιμαστεί για την εκπληκτική λήψη μελετώντας τη θέση της Σελήνης. Εξήγησε ότι γνώριζε ήδη την εποχή του έτους που η Σελήνη ευθυγραμμίζεται με το μνημείο-μακράν το κυριότερο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας.
Ο Sens χρησιμοποίησε διάφορες εφαρμογές για να τον βοηθήσουν να βρει «τις ώρες και την ακριβή ημερομηνία» που το φεγγάρι θα βρισκόταν ακριβώς πάνω από τον Χριστό Λυτρωτή. Είπε ότι προσπάθησε και απέτυχε το Σάββατο να απαθανατίσει τη λήψη όταν το φεγγάρι αποκλείστηκε από τα σύννεφα. Όμως οι συνθήκες για την αναμενόμενη φωτογραφία του άλλαξαν στο λεπτό και μετακινήθηκε στο πλάι καθώς το φεγγάρι άρχισε να δύει.
«Πήγα νωρίς στην προγραμματισμένη ώρα. Το μόνο που είχα να κάνω ήταν να ρυθμίσω το τρίποδο και να περιμένω να ευθυγραμμιστεί το φεγγάρι», δήλωσε ο φωτογράφος. Η φωτογραφία κάνει τον γύρο του κόσμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass