Βιβλική καταστροφή στην Ιταλία

ΟΚΤΩ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ - ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΠΟΛΕΙΣ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2023 8:35

ΡΩΜΗ
Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε την Ιταλία, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις.
Σύμφωνα με τη «La Repubblica», τα τρία θύματα είναι στο Φορλί, ένας άνδρας στην περιοχή της Ραβένα, ένας 40χρονος στην περιοχή της Μπολόνια και τρία στην περιοχή της Τσεζένα. Τα τελευταία θύματα είναι ένας άνδρας, που φέρεται να σκοτώθηκε από κατολίσθηση, και ένα ζευγάρι που παρασύρθηκε από την ορμή του νερού. Σύμφωνα με το ANSA, η γυναίκα εντοπίστηκε στην παραλία Zadina στο Cesenatico, καθώς παρασύρθηκε από τη μανία των νερών για τουλάχιστον 20 χιλιόμετρα.


«Είναι ίσως η χειρότερη νύχτα στην ιστορία της Ρομάνα», δήλωσε ο Μισέλ Ντε Πασκάλ, δήμαρχος της Ραβένα, στο ραδιόφωνο Rai. «Η Ραβένα είναι αγνώριστη για τις ζημιές που έχει υποστεί».
Όπως μεταδίδει το ANSA, επικαλούμενο τον πρόεδρο της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνα, Στέφανο Μπονακσίνι, 3.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στην Μπολόνια, 5.000 στη Φαέντζα και 5.000 στην περιοχή της Ραβένα, αλλά ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί. «Η σκέψη μας είναι στα οκτώ θύματα και τους αγνοούμενους. Τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειές τους», δήλωσε.
Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ιταλίας δήλωσε χθες ότι μπορεί να έρθουν χειρότερα. «Η βροχόπτωση δεν έχει τελειώσει, θα συνεχιστεί για αρκετές ώρες», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Titti Postiglione, στο δελτίο ειδήσεων του SkyTG24. «Είμαστε αντιμέτωποι με μια πολύ, πολύ περίπλοκη κατάσταση», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, ανέφερε: «Στις πληγείσες περιοχές επιχειρούν πάνω από 700 πυροσβέστες. Αυτήν τη στιγμή, η κύρια προτεραιότητα, φυσικά, είναι να σώσουμε τους ανθρώπους που κινδυνεύουν».
Ο Massimo Isola, δήμαρχος της πόλης, δήλωσε: «Η πόλη είναι γεμάτη από ανθρώπους που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Περάσαμε μια νύχτα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Δεν έχουμε γνωρίσει ποτέ τέτοιες πλημμύρες στην πόλη μας, είναι κάτι αδιανόητο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass