ΦΡ. ΜΠΕΛΕΡΗ

Χάνει τη δημαρχία αν καταδικαστεί

ΟΙ ΒΛΕΨΕΙΣ ΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΜΑΡΑ

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2023 10:06

ΑΘΗΝΑ
Μετά τους χορούς και τα γλέντια με ηπειρώτικη μουσική, ο Έντι Ράμα αναγνώρισε τη νίκη του Φρέντι Μπελέρη στη Χιμάρα, αλλά το θέμα όχι μόνο δεν έχει κλείσει, αλλά όπως φαίνεται παίρνει νέα τροπή, με τους ομογενείς να φοβούνται πως τα Τίρανα επεξεργάζονται σχέδιο για να μπλοκάρουν και να ακυρώσουν την απόφαση του λαού. Ο δημοκρατικά εκλεγμένος Έλληνας υποψήφιος παραμένει στη φυλακή και αν τελικά καταδικαστεί από την αλβανική δικαιοσύνη, δεν θα του επιτραπεί να γίνει δήμαρχος στη Χιμάρα.


«Τελικά κέρδισε με μια χούφτα ψήφους, αλλά δεν πειράζει. Δεν σχεδιάζω να λάβω αποφάσεις για το θέμα πριν αποφανθεί η αλβανική δικαιοσύνη, την οποία δεν αμφισβήτησε ποτέ κανείς, ούτε εγώ, πόσο μάλλον άλλοι, εκτός Αλβανίας. Δεν υπάρχει άλλη δικαιοσύνη για τους πολίτες στην Αλβανία με αλβανική υπηκοότητα και άλλη για τους ελληνικής υπηκοότητας», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα.
ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ
Οι Έλληνες ομογενείς κάνουν λόγο για κλίμα τρομοκρατίας τα τελευταία χρόνια με στόχο να παραδώσουν περιουσίες που τους ανήκουν νόμιμα, για να εξυπηρετήσει η αλβανική κυβέρνηση επιχειρηματικά συμφέροντα.
«Δεν θα μιλήσω μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές στην Ελλάδα. Έχω ακούσει και ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, κόμματα τα οποία θεωρούνται τα αντίστοιχα αδελφικά για το αλβανικό σοσιαλιστικό, να μιλάνε έντονα για αυτό το ζήτημα. Η ελληνική μειονότητα δεν είναι μπάλα από κρέας να πετιέται πέρα δώθε για προεκλογικούς σκοπούς», είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass