ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ

Προσπαθεί να... προσελκύσει τους νέους

«EΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ»

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2023 7:14

ΑΓΚΥΡΑ
Ο αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προσπάθησε χθες να προσελκύσει τους νεαρούς Τούρκους ψηφοφόρους για να τον υποστηρίξουν στον δεύτερο γύρο της 28ης Μαΐου, στην προσπάθειά του να αποτρέψει μια τρίτη δεκαετία υπό τη διακυβέρνησή του Ερντογάν.
Ο 74χρονος Κιλιτσντάρογλου προσπάθησε να εμψυχώσει τους υποστηρικτές του δίνοντας μια θετική ερμηνεία στο αποτέλεσμα.


«Ένα μήνυμα αλλαγής βγήκε από την κάλπη. Εκείνοι που θέλουν την αλλαγή σε αυτή τη χώρα είναι τώρα περισσότεροι από εκείνους που δεν τη θέλουν», είπε ο Κιλιτσντάρογλου, αναφερόμενος στο ότι ο Ερντογάν δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το 50%, σε μια σειρά τουίτ προς «στους αγαπητούς νέους».
Ο Κιλιτσντάρογλου προσπάθησε να προσελκύσει τους νεαρούς ψηφοφόρους με αναφορές στην κρίση του κόστους διαβίωσης, η οποία στην Τουρκία επιτάθηκε σε μεγάλο βαθμό από την επιμονή του Ερντογάν στη μείωση των επιτοκίων, με αποτέλεσμα την υποχώρηση της λίρας και την εκτόξευση του πληθωρισμού.
«Δεν έχετε αρκετά λεφτά για τίποτα», είπε. «Σας πήραν τη χαρά της ζωής. Ενώ η νεότητα πρέπει να είναι ελεύθερη από έγνοιες».
«Δεν θα πάρετε πίσω ξανά τα νιάτα σας. Έχουμε 12 ημέρες για να βγούμε από αυτή τη σκοτεινή σήραγγα...», πρόσθεσε ο Κιλιτσντάρογλου.
Ο Κιλιτσντάρογλου έχει υποσχεθεί να αναζωογονήσει τη δημοκρατία έπειτα από χρόνια κρατικής καταστολής, να επιστρέψει στην ορθόδοξη οικονομική πολιτική, να ενισχύσει τους θεσμούς που έχασαν την αυτονομία τους υπό τον Ερντογάν και να αποκαταστήσει τις τραυματισμένες σχέσεις με τη Δύση. Οι εκλογές παρακολουθούνται στενά στην Ουάσινγκτον, την Ευρώπη και σε όλη την περιοχή, όπου ο Ερντογάν έκανε αισθητή την ισχύ της Τουρκίας. Ενίσχυσε επίσης τους δεσμούς με τη Ρωσία, προσθέτοντας ένταση στην παραδοσιακή συμμαχία της Άγκυρας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass