ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ

Εχασε 13 δισ. δολάρια σε μία μέρα

Η επεισοδιακή εκτόξευση της SpaceX, η Tesla και το Τwitter

Δημοσίευση: 22 Απρ 2023 7:55

Με μείον 13 δισ. δολάρια βρέθηκε μέσα σε μια μέρα ο Έλον Μασκ, μετά την επεισοδιακή απόπειρα εκτόξευσης του θηριώδους πυραύλου της εταιρείας του, SpaceX.


Η απρόσμενη έκρηξη του πανάκριβου σκάφους, όμως, δεν ήταν η μόνη οικονομική ζημιά που υπέστη προχθές ο Μασκ, ενώ όλα τα βλέμματα του κόσμου ήταν στραμμένα στην απευθείας μετάδοση της SpaceX για την πολυαναμενόμενη εκτόξευση.
Ο πλούτος του μεγιστάνα της Tesla, του Twitter και της SpaceX μειώθηκε δραματικά, κατά 13 δισεκατομμύρια δολάρια, μέσα σε μόλις 24 ώρες, αφού ο επιχειρηματίας υπέστη μια σειρά από οικονομικά πλήγματα.
Η «διαστημική» αποτυχία του Μασκ επεκτάθηκε και στην πρόσφατη εξαγορά του Twitter, καθώς προκάλεσε αντιδράσεις, μεταξύ άλλων, φέρνοντας τα επί πληρωμή με συνδρομή μπλε εικονίδια επιβεβαίωσης αυθεντικότητας του κάθε λογαριασμού.
Η επί πληρωμή δυνατότητα πιστοποίησης λογαριασμών θα μπορούσε να τονώσει τα έσοδα της εταιρείας, που αντιμετωπίζει ζητήματα με χρέη, αλλά αρκετοί διάσημοι αρνούνται να προχωρήσουν σε πιστοποίηση του λογαριασμού τους σε ένδειξη διαφωνίας προς τη νέα πολιτική του Twitter επί εποχής Μασκ.
Η κάθετη πτώση της καθαρής αξίας του δισεκατομμυριούχου επλήγη περισσότερο, πάντως, από τις κακές αποδόσεις της Tesla, επισημαίνει η Daily Mail.
Την ίδια μέρα που η εντυπωσιακή εκτόξευση πυραύλου του ιδρυτή της SpaceX κατέληξε σε μια καταστροφική πύρινη σφαίρα, η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του, η Tesla, ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, με τις μετοχές να πέφτουν κατά 9,75% και τα κέρδη να κατακρημνίζονται πάνω από 20%. Παρά την καταστροφική του ημέρα, ωστόσο, ο Μασκ εξακολουθεί να διαθέτει περιουσία με καθαρή αξία που ανέρχεται σε 164 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaire Index. Η περιουσία του τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας λίστας των πλουσίων, μόνο πίσω από τον Γάλλο μεγιστάνα Μπερνάρ Αρνό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass